Der er kun 32 job som NFL-quarterback, så de allerbedste scorer kassen.

De største stjerner skal have de største lønninger, og det må man sige, at Jalen Hurts har fået.

NFL-darlingen, der førte sit hold til Super Bowl, men tabte, har fået en gigantisk kontrakt, der overgår alle andre i spillets historie. NFL-insideren Adam Schefter var først med nyheden.

Hurts kan score 255 millioner dollar for fem års arbejde, hvilket er mere end 1,7 milliarder danske kroner. Går det helt galt, så har han sikret sig 1,2 milliarder kroner som minimum.

Agenten Nicole Lynn har fået aftalen i stand.
Agenten Nicole Lynn har fået aftalen i stand. Foto: Rick Scuteri
Vis mere

Grunden til den store lønpose er simpel: Amerikanernes favoritsport er nemlig den holdsport, hvor mest afhænger af én mand, nemlig quarterbacken. Han er tit forskellen på succes og fiasko.

Jalen Hurts førte Philadelphia Eagles helt til Super Bowl, hvor Kansas City Chiefs dog blev for stor en mundfuld, men holdet er overbevist om, at Hurts er manden, der kan vise vejen til den ultimative kamp igen i de næste fem år.

Aftalen er sat i stand af den bare 34-årige Nicole Lynn, der er en del af det magtfulde agentfirma Klutch Sports, der dominerer de største amerikanske sportsgrene. Hurts er en markant fortaler for at inddrage flere kvinder i sporten, så hans agentvalg ligger fint i tråd med dette.

Han er kendt som en moderne quarterback, der både kan kaste og løbe bolden selv, hvilket ofte får fans, trænere og holdkammerater til at gyse, da han riskerer vilde tacklinger ved selv at løbe bolden frem.

Nu bliver gyset endnu større, når de ved, hvor meget han skal have i løn de næste år.