Den amerikanske præsident Donald Trump har langet kraftigt ud efter en række sportsstjerner i den amerikanske fodboldliga, NFL.

Men præsidentens udtalelser havde den modsatte effekt. Søndag valgte omkring 200 spillere at protestere mod Trump. Enten sad de på knæ, stod arm i arm og nogle valgte sågar at blive i omklædningsrummet, indtil nationalsangen var færdig med at brage gennem højtalersystemet.

Det sker på baggrund af præsidentens udtalelser forleden, hvor han har opfordret holdejere til at fyre de spillere, som nægtede at stå op og vise deres respekt for det amerikanske flag og landets nationalmelodi før kampstart.

Flere internationale medier har talt med Trump om protesten. Og han er klar i mælet.

»Det er respektløst over for vores land og meget respektløst over for vores flag. Holdejerne burde gøre noget ved det,« har han sagt til blandt andet britiske Telegraph.

»Vi har et stort land. Og mange gode mennesker, der repræsenterer det. Blandt andet vores soldater og tjenestemænd (redningsfolk, betjente mv; red.). Når man går på knæ og ikke viser respekt for det amerikanske flag eller nationalmelodien, så udviser du ikke respekt for disse. Det handler ikke om race. Det handler om vores land og respekten for vores flag,« sagde han.

NFL-spillere laver stor protest mod Donald Trump Søndagens kampe i NFL bød på mange protester mod USA's præsident, Donald Trump, der har kritiseret spillere. Vis mere

Jacksonville Jaguars Vis mere

Flere spillere fra Jacksonville Jaguars og Baltimore Ravens valgte også at gå på knæ til kampen på Wembley i London. Vis mere

Det hele bunder i en racedebat, der startede for et års tid siden, da NFL-stjernen Colin Kaepernick blev siddende under nationalsangen for at demonstrere sin utilfredshed med racemæssig ulighed i samfundet og politivold over for sorte i USA. Og forleden kom Trump med følgende kommentar, der i den grad har skabt vrede.

»Ville I ikke elske at se, hvis en af ejerne af en NFL-klub, når en af hans spillere udviser manglende respekt for det amerikanske flag, gik ud og sagde: Få den "son of a bitch" af banen, ud med ham, han er fyret?«

»Det bliver en af ejerne nødt til. De bliver nødt til at fyre dem, der ikke viser respekt for flaget og nationalsangen. Ejeren ved det måske ikke, men han ville blive den mest populære i landet, hvis han gjorde det,« siger Donald Trump.

Se også