I lighed med NBA og NHL kan den kommende NFL-sæson blive afgjort i et lukket miljø som beskyttelse mod corona.

Verdens stærkeste liga i amerikansk fodbold, NFL, overvejer at afvikle den kommende sæsons slutspil i en coronabeskyttet boble.

Det siger Troy Vincent, der er vicepræsident i den afdeling af NFL-organisationen, der er ansvarlig for afviklingen af NFL-kampe.

- Alle muligheder er på bordet, siger Vincent Tray ifølge AFP.

Han bruger betegnelsen "at skabe et sikkert, lukket miljø" om slutspilsboblen.

Han understreger, at man skal have opbakning fra NFL's spillerforening, før man vil kunne lave en slutspilsboble, når sæsonen skal afgøres i januar og starten af februar.

NFL kan hente inspiration fra ishockeyligaen NHL og basketligaen NBA. Den afsluttende del af 2019/20-sæsonen i de to ligaer afvikles aktuelt i lukkede miljøer for at forhindre spredning af coronavirus.

Baseball-ligaen MLB har til gengæld valgt at spille videre på holdenes normale hjemmebaner, og det kræver stor rejseaktivitet for de enkelte hold.

Den model har ikke været en succes, da MLB har oplevet langt flere coronatilfælde end NBA og NHL. Eksempelvis har Miami Marlins haft mindst 17 smittede på samme tid, hvilket førte til flere udskudte kampe i det komprimerede program.

Virusset har også været et stort tema i NFL. Mindst 66 spillere har sagt nej til at spille i den kommende sæson på grund af virusset.

NFL-sæsonen begynder fredag 11. september. 13 af NFL's 32 hold har allerede sagt, at der ikke vil være tilskuere til deres kampe, mens seks hold vil lukke færre tilskuere ind end normalt, så der er tilpas meget plads mellem tilskuerne.

Hvert hold spiller 16 kampe i grundspillet.

/ritzau/AFP