NFL-hold fyrer dansker midt i sæsonen. Hjalte Froholdt er blevet smidt på porten af New England Patriots for at gøre plads til en anden spiller i truppen.

Det skriver adskillige amerikanske journalister, der dækker NFL og Patriots, på Twitter.

Patriots-journalisten Jeff Howe skriver blandt andet:

'Patriots aktiverer Sony Michel fra de skadede reserver og har ophævet med Derek Rivers og Hjalte Froholdt, lyder det fra kilder.'

Det betyder, at det efter alt at dømme ikke blev til mere end halvandet år, efter han blev valgt til NFL af New England Patriots. Hjalte Froholdt bliver som tidligere nævnt erstattet med Sony Michel, der er runningback.

Han har været ude med en skade, men han er nu klar til både træning og kamp. Men det er altså på bekostning af danskeren, at der er gjort plads i Patriots-truppen.

Fyringen kommer ikke som den helt store overraskelse. Froholdt har kun været brugt meget lidt indtil videre i 2020-sæsonen, der begyndte i september, og i sidste weekend havde Patriots udeladt ham helt fra kamptruppen.

Hjalte Froholdt blev valgt til NFL sidste år i den årlige draft, men sad ude i hele 2019-sæsonen med en skade.

Danskeren står nu i en situation, hvor han har 24 timer til at finde en ny arbejdsgiver blandt ligaens øvrige hold. Hvis flere hold byder ind og gerne vil have Hjalte Froholdt, får han dog ikke mulighed for at vælge selv.

For her vil holdet, der har fået færrest sejre i sæsonen 'vinde' kampen om spilleren.

Hvis der ikke er en klub i ligaen, der bejler til Hjalte Froholdt inden næste døgn er gået, kan han skifte til en valgfri klub.

Sidste mulighed er, at Hjalte Froholdt faktisk bliver hos Patriots, der faktisk kan vælge at hente ham tilbage til klubben til det såkaldte 'practice squad'. Det er klubbens reservehold, der som udgangspunkt ikke skal spille kampe.

Det kan de dog komme til, hvis der opstår en skade på førsteholdet - sker det, kan en spiller fra 'practice squad' hives op.