Droner er efterhånden blevet et værdifuldt redskab, når opfindsomme folk rundt om i verden lægger lumske planer for at lure fjenden af.

Og nu er dronen angiveligt også blevet en del af optakten til verdens største begivenhed, den hvert år stort imødesete Super Bowl-finale.

Kampen spilles i Houston, Texas natten til mandag dansk tid, og de to finalister, Atlanta Falcons og New England Patriots, har formentlig anvendt de fleste af døgnets timer på at forberede sig.

Atlanta Falcons trænede i sidste torsdag på banerne ved Rice University i Texas, og Super Bowl-finalisten havde naturligvis forventet fuld diskretion for at undgå spioner.

Men pludselig dukkede et lille flyvende objekt op på himlen over træningsbanerne, skriver NBC Sports. Og det var bestemt ikke inviteret til festen.

Det viste sig imidlertid, at der var tale om en drone, som cirkulerede over de mange finale-spændte Falcons-spillere. Sikkerhedsfolk satte ind og fik stoppet dronen.

»Sikkerhedsfolk fik dronen ned på jorden. Den var sendt i luften af en af beboerne i nabolaget,« siger Peter King, som var den eneste udvalgte journalist til at være til stede ved Falcons’ træning i sidste uge, ifølge NBC Sports.

Historien melder ikke noget om, hvordan sikkerhedsfolkene fik uskadeliggjort den uvelkomne drone. Men Atlanta Falcons ønskede naturligvis ikke, at dronen fik frit spil over deres træning, eftersom dens mission om muligt var at filme taktikker og lignende.

NBC Sport skriver, at den anden Super Bowl-finalist, New England Patriots, hurtigt kunne blive anklaget for optrinnet, da klubben tilbage i 2007 var indblandet i Spygate.

Heldigvis for Patriots og amerikanske fodbold genrelt stod det hurtigt klart, at dronen over Falcons’ træning var organiseret af en tilfældig borger i området omkring træningsfaciliteterne ved Rice University. Det er uvist, om den pågældende person havde ufine hensigter med sin drone-flyvning.

Det spektakulære optrin i forbindelse med træningen hos Atlanta Falcons har nu fået sikkerhedsfolkene omkring Super Bowl til at reagere op til søndagens kamp.

De til tider drilske droner er nemlig blevet ulovlige at anvende inden for en radius af små 60 kilometer fra finalestadionet NRG Stadium. Og forbuddet er fastlagt til at vare fra klokken 16 til midnat amerikansk tid.