Den syvdobbelte Super Bowl-vinder Tom Brady starter først som kommentator for Fox Sports i løbet af næste år.

Den nyligt pensionerede NFL-stjerne Tom Brady ønsker at vente med at starte i nyt job som ekspert for den amerikanske tv-station Fox Sports. Det oplyser AFP.

- Jeg har brug for lidt tid til at lære og blive dygtig. Jeg skal tænke min chance igennem og være sikker på, at jeg ikke forhaster mig ind i noget, siger han.

Udtalelsen kommer, efter at Brady 1. februar meddelte, at han stopper sin karriere efter 23 sæsoner i den amerikanske fodboldliga NFL.

Allerede sidste år offentliggjorde quarterbacken, der har vundet Super Bowl syv gange, at han ville fortsætte hos Fox Sports.

- Jeg snakkede med dem i sidste uge, og de gav mig lov til først at starte i løbet af foråret 2024, og det bliver godt for mig, siger Brady.

Den 45-årige amerikaner har altså et års tid til at gøre sig klar til den nye udfordring, som han glæder sig til.

- Livet handler også om de ting, som venter forude. Jeg elskede min tid som professionel, og det var svært at træffe beslutningen om at stoppe, men det var helt sikkert på tide, siger han.

I løbet af sin karriere i NFL blev Tom Brady tre gange kåret til ligaens bedste spiller og opnåede titlen som MVP fem gange i Super Bowl-regi.

Han havde sin storhedstid i New England Patriots fra 2000 til 2019, hvor han vandt Super Bowl seks gange, inden han i 2020 skiftede til Tampa Bay Buccaneers og vandt sin syvende og sidste titel i 2021.

Nu er tiden så kommet til, at han fremover skal analysere kampen om det famøse Lombardi-trofæ fra sidelinjen.

/ritzau/