NFL-sæsonen banker på, men flere spillere efterlyser klare retningslinjer under coronavirusudbruddet.

En række profiler fra verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL, har ytret deres bekymring forud for den forestående sæsonstart.

Store stjerner som Drew Brees, J.J. Watt og Russell Wilson mener således ikke, at ligaen gør nok for at indføre klare retningslinjer under det fortsat igangværende udbrud af coronavirus.

'Vi har brug for amerikansk fodbold. Vi har brug for sport. Vi har brug for håb,' skriver New Orleans Saints-quarterback Drew Brees på Twitter.

'Men NFL's uvilje til at følge anbefalinger fra deres egne medicinske eksperter kommer til at sætte en stopper for det,' lyder det.

Blandt de spørgsmål, som spillerne savner svar på, er, hvor ofte spillerne skal testes for coronavirus, samt hvad der sker, hvis testen er positiv.

Forsvarsstjernen J.J. Watt, der spiller for Houston Texans, fremhæver desuden, at der ikke er indgået en særlig aftale i forhold til spillere, der er i særlig risikogruppe, eller hvis pårørende er i risikogruppen.

Det vides heller ikke, om den såkaldte preseason afvikles, påpeger han. Preseason består typisk af fire testkampe forud for den egentlige sæson.

Russell Wilson, der er quarterback hos Seattle Seahawks, savner også svar.

'Jeg er bekymret. Min kone er gravid. NFL's træningslejr går snart i gang. Og der er stadig ikke nogen klar plan for spillernes og de pårørendes sundhedsmæssige sikkerhed,' skriver Wilson på Twitter.

NFL-sæsonen står til at gå i gang torsdag aften 10. september lokal tid.

USA er fortsat hårdt ramt af coronavirusudbruddet. I alt er knap 3,8 millioner personer blevet bekræftet smittet med coronavirus i USA, og over 140.000 smittede er døde. Det viser tal fra amerikanske Johns Hopkins University.

/ritzau/