San Francisco 49ers' forsvar moste Minnesota Vikings' angreb, der aldrig fik gang i stjernen Dalvin Cook.

San Francisco 49ers er i finalen i NFC-konferencen efter en sejr over Minnesota Vikings på 27-10.

49ers dominerede opgøret igennem med en solid defensiv og et stærkt løbespil.

Inden kampen var der lagt op til en regulær dyst mellem to af ligaens bedste løbeangreb.

Den kamp vandt 49ers med flere længder, da holdet med 186 yards på jorden og to touchdowns moste Vikings igennem hele kampen.

Vikings fik slet ikke gang i deres superstjerne på runningback, Dalvin Cook. Cook løb kun for sølle 18 yards på ni løb.

Og så hjalp det heller ikke, at 49ers' forsvar lavede seks sacks på Vikings' quarterback Kirk Cousins, når Vikings forsøgte at kaste bolden.

Det svage løbespil fra Vikings kunne også tilskrives, at holdet halsede efter på scoretavlen i det meste af kampen.

49ers kom foran 7-0 i første quarter efter et touchdown fra wide receiver Kendrick Bourne.

Vikings svarede flot igen med et fantastisk kast fra Kirk Cousins til den stærke wide receiver Stefon Diggs, der udlignede kampen til 7-7 med fem minutter tilbage af første quarter.

Det var sidste gang, at Vikings stod lige med 49ers.

I andet quarter løb 49ers' running back Tevin Coleman bolden ind til 14-7, mens Vikings rundede første halvleg af med et field goal til 14-10. Det blev Vikings' sidste point i kampen.

I tredje quarter scorede først 49ers' kicker Robbie Gould på et field goal til 17-10, inden Tevin Coleman for anden gang i kampen løb bolden ind, så der stod 24-10.

Vikings formåede aldrig at få gang i angrebet, og Robbie Gould kunne dermed lukke kampen i fjerde quarter med et field goal til slutresultatet 27-10.

49ers møder vinderen af kampen mellem Green Bay Packers og Seattle Seahawks i finalen i NFC-konferencen, som er sidste kamp inden Super Bowl.

I nattens anden kamp overraskede Tennessee Titans alt og alle, da holdet slog ligaens nummer et i grundspillet, Baltimore Ravens, med 28-12 i Baltimore.