NFL-holdet Washington Redskins har torsdag indledt en uafhængig undersøgelse efter anklager om sexchikane.

Det skriver avisen Washington Post torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

I alt siger 15 tidligere kvindelige ansatte til avisen, at de blev udsat for sexchikane i løbet af deres tid i klubben.

Avisen skriver, at chikanen er foregået over en periode på 13 år fra 2006 til 2019.

Beskyldningerne har allerede ført til, at tre mandlige ansatte har forladt klubben den seneste uge.

Det drejer sig blandt andet om klubbens radiokommentator, Larry Michael, der ifølge Washington Post var en del af klubejer, Dan Snyders, "inderste cirkel".

Larry Michael bliver anklaget af syv tidligere medarbejdere for blandt andet ofte at have diskuteret medarbejdernes udseende. Blandt andet skulle han konkret have omtalt en kvindelig praktikant i college-alderen, hvilket er blevet optaget.

Derudover er flere af de kvindelige ansatte af højtstående ledere i klubben blevet bedt om at bære nedringet tøj. Derudover beskrives det, at flere af de højtstående ledere i klubben ofte omtalte de kvindelige ansattes udseende på upassende måder.

Blandt andet beskrives det, hvor en leder i en sms-besked havde skrevet til en kvindelig ansat, at han og kollegerne diskuterede, hvorvidt hun havde fået lavet sin bryster større, mens den samme person havde skrevet til en anden kvinde, at hun kunne forvente 'et upassende kram. Og bare rolig, det er en hæftemaskine, jeg har i lommen, ikke andet'.

En af de 15 kvinder, som avisen har talt med, hedder Emily Applegate. Hun arbejdede ifølge nyhedsbureauet Reuters i klubbens marketingafdeling fra 2014 til 2015.

Applegate siger, at hun blev udsat for verbale overfald af en højtstående leder i sin tid i klubben. Blandt fik hun at vide, at hun var 'fucking dum'.

Hun er desuden blevet bedt om at tage en tætsiddende kjole på, så mændene i lokalet havde noget at kigge på'.

»Det var den været oplevelse i mit liv. Og vi tolererede det hele, fordi vi vidste, at hvis vi klagede - og det blev vi jævnligt mindet om - var der 1.000 folk derude, der kunne snuppe vores job,« siger Emily Applegate.

En tidligere ansat, Julia Payne, der tidligere har arbejdet under Bill Clinton, arbejdede i 2003 i Washington Redskins kommunikationsafdeling. Hun beskriver det som det mest fjendske, manipulerende og passiv-aggresive miljø, hun nogensinde har arbejdet i.

Emily Applegate er det eneste offer, der står frem med navn i Washington Posts artikel.

De andre 14 kvinder har udtalt sig på betingelse af anonymitet af frygt for at blive sagsøgt, da nogle af dem har underskrevet fortrolighedserklæringer.

Flere af kvinderne fortæller om en klubkultur fyldt med upassende kommentarer om deres kroppe og uvelkomne tilnærmelser fra visse mandlige medarbejdere.

Washington Redskins siger i en pressemeddelelse ifølge AFP, at klubben har nedsat et hold af udefrakommende advokater til at undersøge anklagerne.

Der er ingen beskyldninger mod klubbens ejer, Dan Snyder. Han har ifølge Washington Post afvist at udtale sig.

Historien kommer samme uge, som klubben annoncerede, at den vil droppe sit kontroversielle navn Redskins.

Det gjorde den efter pres fra sponsorer og rettighedsgrupper, fordi mange i USA anser navnet for at være racistisk.

/ritzau/