Det er svært at undvære sit barn, når man bliver skilt, men hvornår er det til de voksnes bedste - og hvornår er det til barnets - når barnet skal være den ene uge hos mor og den anden uge hos far? Se, hvad skilsmissecoach, Charlotte Berg, svarer.

Spørgsmål til skilsmissecoach, Charlotte Berg, i brevkassen på Alt om Børn.dk

Hej Charlotte

Sagen er den, at jeg og min mand er flyttet fra hinanden , fordi han var utro. Vi har forsøgt at få det til at fungere og blive sammen uden at bo sammen, men jeg er kommet frem til, at jeg lige nu ikke har lysten. Lige nu elsker jeg ham ikke mere på andre måder end venskabeligt, og det at han er mit barns far. Problemet er, at han nu mener, at vi skal lave ordningen om med hvem, der har vores datter og hvor meget.

LÆS OGSÅ: Min mand har forladt mig og fundet en anden

Fra fast hos mor til 7/7
Hun bor fast hos mig nu, og er hos ham hver anden weekend. Desuden kommer han forbi en dag hver uge for at se hende. Det han ønsker nu er at lave en 7/7 ordning, men jeg er bare ikke sikker på, at vores datter er klar til det aldersmæssigt. Hun er kun 2 år, og jeg ønsker virkelig kun hendes det bedste. Jeg er så bange for, at det vil gøre hende stresset eller andet, hvis hun skal flyttes rundt så ofte.

Er hun for lille?
Jeg er godt klar over, at der er meget stor forskel på børn, og hvor meget de kan klare, og vores datter er såmænd en stærk pige, der kan holde til en del, men...

LÆS OGSÅ: Hvordan skal jeg fortælle min datter, at far flytter?

Jeg er alligevel bekymret for, om det ikke er i en for tidlig alder at lave denne 7/7 ordning? Og det handler selvfølgelig ikke om, at jeg ikke vil have at hendes far skal være mere sammen med hende, for selvfølgelig skal han da være sammen med sin datter. Jeg er bare bekymret for hende!

Håber du kan hjælpe mig, og ser frem til svar.

Kh moren

Svar fra skilsmissecoach, Charlotte Berg:

Kære mor

Først og fremmest tak for dit brev. Jeg kan tydeligt mærke din tvivl ved at ændre på den samværsordning, som du og din eksmand har på nuværende tidspunkt om jeres 2-årige datter.

Jeres barn har brug for jer begge
Lad mig først sige, at jeg som udgangspunkt mener helt grundlæggende, at et barn – ligegyldig alder – har behov for, at både far og mor har en så synlig rolle som muligt i barnets liv efter en skilsmisse. Når jeg læser dit brev, lyder det også som om, at både du og din eksmand er helt bevidst om det og stiler mod at tilgodese netop det behov hos jeres datter. Hold endelig fast i det.

LÆS OGSÅ: Skilsmisse - undgå at børnene bliver taberne

Som du skriver i dit brev, så vil din eksmand gerne have jeres datter mere og foreslår en 7/7-ordning i stedet for den weekend-ordning, I har nu. Det bunder selvfølgelig i, at han savner sin datter. Og med god grund. Det er umådelig svært pludselig at skulle være adskilt fra sit elskede barn – og så så længe, som det er i hans tilfælde.

Samtidig synes jeg, det er meget positivt, at han vil påtage sig et stort ansvar i sit barns liv og dermed dele rollen som forældre på lige fod med dig. Det er godt for alle parter at have en engageret far til sit barn.

7/7-ordning er for forældrenes skyld
Når det så er sagt, så er jeg af den helt klare holdning, at en 7/7-ordning på nuværende tidspunkt vil være 'for meget' for jeres datter. Se, hvorfor Charlotte synes, at forældrene ikke skal lave en 7/7-deleordning på Alt om Børn.dk