Synes du, at kærestens børn er lidt irriterende? Må du blande dig i opdragelsen af dine bonusbørn? Læs skilsmisse-coach Charlotte Bergs brevkasse-svar og find balancen her.

Spørgsmål til sundhedsplejersken på Alt om Børn.dk:

Hej Charlotte

Jeg er bonusmor for to drenge og har nu været gravid med en lille ny i seks måneder. Jeg er meget træt her i graviditeten, og derfor er det meget frustrerende, at min mands dreng kommer ind til os mange gange i løbet af natten med forskellige problemer, som at han ikke kan sove, er tørstig og ikke ved hvor glassene står osv.

Jeg har snakket med min kæreste om det, og han prøver at fortælle knægten, at han skal lade være - men ikke til ret stor nytte. Har du nogle gode forslag?

Jeg synes, det er svært at finde balance mellem, hvad jeg kan tillade mig som bonusmor, og hvilke kampe jeg skal overlade til manden?! Jeg er også så træt af, at når den yngste får "skæld ud", så sidder den ældste af drengene og lyder smart og voksen og prøver at belære den yngste på punkter, hvor han slet ikke er spor bedre - nogle gange har jeg egentlig bare lyst til at bede ham om at lukke munden!

Jeg bliver simpelthen så ked af at være irriteret over de her ting - så nu har jeg brug for nogle gode råd til at håndtere det :)

Hjælp?

Hilsne en fortabt ung bonusmor

Svar fra skilsmissecoach, Charlotte Berg:


Kære fortabte unge bonusmor  

Mange tak for dit brev. 
Som jeg læser dig, har du både konkrete eksempler, som udfordrer dig i hverdagen, men du er også i det hele taget i tvivl om, hvilke 'rettigheder', ansvar og pligter, du egentlig har overfor nogle børn, som ikke er dine.  

Jeg kan sagtens sætte mig ind i din tvivl og dine følelser, for jeg er selv bonusmor med udfordringer, som ligner dine. Jeg vil derfor meget gerne her give dig lidt værktøjer, som har virket for mig og min familie og som du forhåbentlig kan gøre brug af i din sammenbragte familie.

Definér selv din rolle som bonusforælder
Hvad angår dine 'rettigheder', pligter og ansvar som bonusforælder i jeres sammenbragte familie, findes der desværre ikke nogen allerede for-defineret opskrift, du bare kan følge. Det er meget forskelligt, hvordan vi... Læs resten af Charlottes svar på Alt om Børn.dk