En graverende fejl i regnskabet hos det amerikanske samkørselsselskab Lyft, sendte tirsdag aktien ud i en uberettiget stigning på hele 67 pct.  

Nu udtaler topchef David Risher sig om sagen - og han tager ansvaret på sine skuldre: 

»For det første, så er det mit ansvar. Det her var en alvorlig fejl, men det var et 0 i en pressemeddelse,« siger topchefen i et interview med finansmediet Bloomberg

Lyft havde oprindeligt meldt om en forventet stigning i den justerede indtjeningsmargin på 500 basispoint i 2024 - svarende til 5 pct. 

Dette var dog en fejl, da Lyft i virkeligheden regner med en vækst på 50 basispoint i 2024 - svarende til 0,5 pct. Fejlen resulterede i, at Lyft-aktien steg med op mod 67 pct. i det amerikanske eftermarked, indtil selskabets finansdirektør på et analytikerkald kunne rette fejlen. 

Topchefen mener dog ikke, at fejlen skal tage alt opmærksomheden væk fra selskabets regnskab, som han mener »sparker røv«. 

Læs også: Amerikansk aktie i vild bevægelse efter stor fejl

Selskabet landede en indtjening per aktie på 18 cent mod forventninger om 8 cent per aktie i markedet. Omsætningen landede på 1,22 mia. dollar, hvilket var på linje med analytikernes forventninger. Antallet af bookinger i fjerde kvartal steg med 17 pct. sammenlignet med fjerde kvartal i 2022. 

Lyft-aktien er det seneste år steget med 42,5 pct. I onsdagens børshandel steg aktien med hele 35,1 pct.