Danske privatinvestorer vælter sig i amerikanske aktier, men der kan være langt mere potentiale at hente tættere på vores egen hjemmebane.

Sådan lyder det fra Saxo Banks aktiestrategichef Peter Garnry, der står i spidsen for investeringsbankens dugfriske syn på årets andet kvartal.

Hvor investorerne i øjeblikket bør se hen lige nu, er Europa, hvor aktierne handler markant billigere end i verdens største økonomi.

»Europæiske aktier har værdiansættelser på en hel anden skala end i USA. Det amerikanske marked er uden sammenligning det suverænt dyreste,« siger Peter Garny, der anbefaler investorerne at åbne øjnene for netop europæiske aktier.

At de europæiske aktier er billigere end de amerikanske, skyldes ifølge aktiestrategichefen, at de er priset til, at der ikke vil ske gode ting i Europa.

Læs også: Dansk aktie i kollaps - det er der sket

»Krigen i Ukraine og den lave vækst, faktisk nulvækst, der har ført til mild recession i Tyskland, har gjort, at mange investorer har kigget mod USA,« fortæller han og uddyber, at hypen om fedme og aktier inden for kunstig intelligens er løbet med en stor del af investorernes fokus.

De amerikanske aktier har klaret sig godt siden årsskiftet, hvor blandt andet det vigtige S&P 500-indeks er gået frem med mere end 9 pct. Men bag de pæne stigninger på den anden side af Atlanten kan gemme sig grimme overraskelser.

Peter Garnry fremhæver blandt andet, at gælden i USA lige nu vokser i et højere tempo end BNP, og derfor er det kun et spørgsmål om tid, før landet formentligt skal reducere sit budgetunderskud.

»Og når den dag kommer, og der skal strammes op, vil det ramme de amerikanske aktier hårdere,« er meldingen fra Peter Garnry, som fortsætter:

»Pointen er, at nogen private skal overveje, at der er andet end amerikanske aktier i verden, for der kan komme en del bølgeskvulp fremadrettet.«

Læs også: Lille dansk selskab fortsætter markant stigning

Det er ikke kun hos Saxo Bank, man har data, der viser, at de danske privatinvestorer er glade for amerikanske aktier. I starten af april udgav Nationalbanken en analyse, der slog fast, at danske investorer foretrækker amerikanske aktier.

Det er særligt 'Magnificent Seven', de danske private investorer har kastet sin kærlighed over. Betegnelsen dækker over de syv største amerikanske selskaber, der tæller Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia og Tesla.

Tilbage i februar nåede danskernes aktier i 'Magnificent Seven' 323 mia. kr. Det er det højeste nogensinde og betyder med andre ord, at 16 pct. af de danske investorers udenlandske aktier er koncentreret på de syv store selskaber.

Netop krigen i Ukraine har givet medvind til en række forsvarsaktier, og spørger man aktiestrategichefen, om der er mere at komme efter i den sektor, er svaret ja. Læs mere om det her.

Artiklen er oprindelig bragt på Euroinvestor.

Læs også: Aktiestrategichef udpeger særlig sektor som oplagt køb: Det er en no brainer

Læs også: Ambu får særlig tilladelse - aktien stiger