Ørsted har lanceret en ny forretningsplan, der medfører en række ændringer i ledelsesstrukturen.

I den forbindelse er Rasmus Errboe, der har fungeret som midlertidig koncernøkonomidirektør, blevet udnævnt til viceadministrerende direktør. Derudover vil han også fungere som kommerciel direktør.

Det fremgår af en meddelelse fra den danske energigigant torsdag.

Den nye ledelsesstruktur betyder, at Ørsted har fået et nyt Commercial-område, og det vil fungere under Rasmus Errboe.

Foruden at være tidligere midlertidig koncernøkonomidirektør, har Rasmus Errboe tidligere være regionsdirektør for Europa i Ørsted.

Mads Nipper, Ørsteds topchef, udtaler, at han er glad for Rasmus Errboe har takket ja til den nye stilling.

»Rasmus har gjort et rigtig godt stykke arbejde som regionsdirektør for Europa og senest som midlertidig koncernøkonomidirektør, og det har givet ham en omfattende forståelse af forretningen, hvilket gør ham til et stærkt match til den nye rolle,« siger han i meddelelsen.

Selv lyder det fra Rasmus Errboe: 

»Jeg er meget glad for at kunne påtage mig rollen som viceadministrerende direktør og kommerciel direktør i Ørsted. Jeg har været i Ørsted i mere end et årti, og jeg er fortsat dybt motiveret af og stolt over at være en del af vores rejse. Det centrale fokus for mig og teamet vil være at fortsætte med at levere på vores opdaterede forretningsplan.«

Ørsted har været under massivt pres det senesre års tid, hvor investorerne har mistet tilliden til selskabet, der har oplevet en kæmpe milliardnedtur.

Den dårlige udvikling startede for alvor i sommeren 2023, da selskabet kunne fortælle, at energimastodontens forretninger i USA er udfordret af højere priser på udstyr, forsyningsvanskeligheder og høje renter.

Torsdag stiger Ørsted-aktien 1,1 pct. Det seneste år har aktien dog tabt pusten med knap 35 pct.

Artiklen er oprindeligt udgivet af Euroinvestor.

Læs også: 

Læs også: