Som den første klub i 3F Superligaen kommer AGF i fremtiden til at rejse på ansvarlig vis, efter de har indgået en ny aftale med Folkekirkens Nødhjælp, der skal nu kompensere klubbens udledning af CO₂ fra flyrejser og samtidig støtte verdens fattigste med klimahjælp.

Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp og AGF i en pressemeddelelse.

»Her er et område, som det er svært at gøre noget ved. For vi vil ikke gå på kompromis med det sportslige, og derfor er vi nødt til at flyve en gang i mellem. Så her sætter vi nu ind med et kompensationsprogram med Folkekirkens Nødhjælp, der har ekspertisen til, at vi kan gøre en forskel,« fortæller Anne Jensen, der er chef for branding- og bæredygtighed i AGF.

Konkret sker kompensationen ved, at AGF støtter en bred klimaindsats, der hviler på tre ben: Plantning af klimatræer i Uganda, som optager CO₂ og dermed bidrager til et mindsket klimaaftryk. Klimatilpasning, hvor småbønder i Uganda lærer om nye landbrugsmetoder og afgrøder, der kan modstå klimaforandringerne. Og endelig bidrager aftalen til den hjælp, som Folkekirkens Nødhjælp yder akut, når naturkatastrofer rammer.

»Afrika er det kontinent i verden, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Her betaler den fattige befolkning dagligt prisen for verdens overforbrug af CO₂. Derfor giver det mest mening for os at kompensere via et troværdigt dansk program, som gør en konkret forskel for de befolkninger, der rammes hårdest af klimaforandringer – de betaler den største pris, og det har vi også et ansvar for i den vestlige verden,« forklarer Anne Jensen.

I Folkekirkens Nødhjælp er generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen begejstret for den nye aftale med AGF.

»Det er det første store sportsklub i Danmark, der laver en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp. Dermed er AGF en foregangsklub, som nu kommer i sin egen klima-superliga. Vi er meget stolte af, at AGF har valgt os som samarbejdspartner, « siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter:

»Der er generelt et stort behov for, at private virksomheder og organisationer involverer sig i klimaindsatsen. Opgaven er enorm, og vi kan ikke løfte den alene. Vi har behov for partnerskaber på tværs af alle sektorer – og her har det stor betydning, at AGF nu går forrest inden for sportsverdenen.«

Andre læser også