Lyt til artiklen

Drømmen om Danmarks tredje VM-kvartfinale lever stadig inden den femte puljekamp fredag aften ved VM i Riga mod Hviderusland.

De danske løver har i de første fire kampe spillet over forventning med en kolossal arbejdsindsats. Med et enkelt bump på vejen mod Storbritannien.

Seks spillere har i B.T.s øjne skilt sig ud med et højt internationalt niveau.

B.T.s top-6 ser sådan ud (rækkefølge målmand, backs, forwards):

Fra venstre: Markus Lauridsen, Nicklas Jensen og Mikkel Bødker.
Fra venstre: Markus Lauridsen, Nicklas Jensen og Mikkel Bødker. Foto: Roman Koksarov
Vis mere

Sebastian Dahm, Jesper Jensen Aabo, Markus Lauridsen, Mikkel Bødker, Nicklas Jensen og Alexander True.

Landstræner Heinz Ehlers holder sin private rangliste for sig selv, men kommenterer her B.T.s seks spillere.

Sebastian Dahm, 34, målmand
Ottende VM-turnering. Østrigsk mester med Klagenfurter AC. Skiftede i 2020 fra DEL-klubben Eisbären Berlin. Spiller i karrierens 18. klub (efter eget regnskab).

»Uden en klassemålmand går det ikke i det her selskab. Vi er i den stærkeste VM-pulje, vi nogensinde har været i. Sebastian har spillet en rigtig god turnering og givet os chancen for at vinde kampe godt hjulpet af et stærkt forsvar. Om det er hans bedste sæson, tør jeg ikke sige. Mens jeg var i Schweiz, var det begrænset, hvor meget jeg kunne følge med,« siger Heinz Ehlers.

Jesper Jensen Aabo, 29, back og anfører
Tiende VM-turnering. Efter fire sæsoner i den finske KHL-klub Jokerit og to i Malmö Redhawks leder han nu efter en ny arbejdsplads. VM er det ideelle udstillingsvindue. Der bliver rift om ham.

»Jesper er en foregangsmand i hver eneste kamp. Han giver alt og er en ekstrem vigtig spiller i defensiven. En fornøjelse at have med på sit hold,« siger Heinz Ehlers.

Markus Lauridsen, 30, back
Syvende VM-turnering. Spiller for Malmö Redhawks. Matchvinder mod Storbritannien. Imponerer med fem point (et mål og fire assist).

»Markus er ligesom Jesper i gang med et flot VM. Er stærk i defensiven og har også vist offensive kvaliteter og lavet mange point,« siger Heinz Ehlers.

Mikkel Bødker og Nicklas Jensen.
Mikkel Bødker og Nicklas Jensen. Foto: GINTS IVUSKANS
Vis mere

Mikkel Bødker, 31, forward
Syvende VM-turnering. Spiller i HC Lugano i den schweiziske liga efter 12 sæsoner og 743 kampe i NHL.  Fire assist i tre kampe. ”Han er Chopin for øjet” skrev B.T. om den lynhurtige skøjteartist efter en kamp mod Norge før VM.

»Mikkel dominerede mod Tre Kronor og er en meget vigtig del af vores offensiv og powerplay. Desværre blev han skadet i den tredje kamp. Vi savner ham,« siger Heinz Ehlers.

Nicklas Jensen, 28, forward
Sjette VM-turnering. Har spillet 31 NHL-kampe fordelt på fire sæsoner og skal nu i gang med sin femte sæson i Jokerit i KHL. VMs topscorer efter fire runder med fire mål og tre assist. Har været med i alle Danmarks syv mål.

»Nicklas har virkelig imponeret med sin styrke i det offensive. De syv point taler for sig selv. En gennembrudsfarlig spiller med et godt skud,« siger Heinz Ehlers.

Alexander True, 23, forward. VM-debutant
Næsten to meter høj center med 19 NHL-kampe for San Jose Sharks og 211 kampe for San Jose Barracuda i AHL. Fremtidens mand.

»Alexander har gjort et godt indtryk i sit første VM. Det er kun lige point, der mangler. Men han har haft stor indflydelse på to af Nicklas’ mål med sin størrelse inde foran målet,« siger Heinz Ehlers.

Selv om det går den rigtige vej for Mikkel Bødker efter det voldsomme og dramatiske skud på øret mod Storbritannien, kommer han ikke med i fredagens kamp mod Hviderusland.

»Mikkel har problemer med balancenerven. Jeg håber, han er tilbage senere i turneringen,« siger Heinz Ehlers.

»Selv om hviderusserne overraskende tabte 3-4 til Storbritannien, er det et stærkt hold med spillere fra KHL og fem canadiskfødte spillere. De har også slået Sverige. Og hvis nogen troede, at vores kamp forleden mod Storbritannien skulle blive en walkover, er briternes sejr over hviderusserne bevis på, at der ikke er lette kampe i VM.«

Danmarks sidste tre puljekampe ser sådan ud:

  • Fredag 28. maj kl. 19.15 mod Hviderusland.
  • Lørdag 29. maj kl. 19.15 mod Slovakiet.
  • Mandag 31. maj kl. 15.15 mod Tjekkiet.