Danske ishockey-entusiaster kan ånde lettet op - i hvert fald for en stund.

Ishockey-stjernen Frans Nielsen, som til daglig spiller i den amerikanske NHL-klub Detroit Red Wings, blev natten til onsdag ramt af en brutal tackling i hovedet.

Nu siger han i et interview til TV 2 Sport, at han trods omstændighederne har det fint og forventer ikke, at VM-slutrunden, som starter om 57 dage i Danmark, er i fare.

»Jeg er okay. Jeg har lidt hovedpine og kan godt mærke, at der er lidt galt, men jeg fløj hjem med holdet og afventer lige nu, hvordan de behandler skaden,« siger Frans Nielsen med henvisning til NHL’s obligatoriske protokol for hjernerystelser.

Frans Nielsen har lige scoret et mål og bliver fejret af holdkammeraterne fra Detroit Red Wings. Få minutter senere blev han ramt af en brutal tackling til hovedet. Vis mere

Protokollen påbyder, at hvis en spiller bliver ramt til hovedet, så skal man omgående tages ud af kampen og tjekkes for en hjernerystelse.

Det var også tilfældet med Frans Nielsen. Men da han ikke kom retur fra omklædningsrummet, opstod der spekulationer om, hvorvidt han havde bestået testen for hjernerystelser, som indebærer basale ting om ens familie, skolegang, bopæl osv.

»Jeg bestod, men de valgte at holde mig ude for en sikkerheds skyld, da jeg havde ondt i hovedet. Det er ofte ikke den første hjernerystelse, der er farlig, men den næste, der kan opstå, hvis man spiller videre, og derfor er lægerne så forsigtige,« siger Frans Nielsen.

Her scorer Frans Nielsen målet til 1-2 i første periode af kampen mod Boston Bruins på udebane.  Vis mere

Den endelige diagnose er dog ikke stillet. Den 33-årige dansker er optimistisk, men han kan endnu ikke sige med sikkerhed, om han har fået en hjernerystelse. Derfor er han stadig tvivlsom op til VM-åbningskampen mod Tyskland i Herning.

En ting er dog sikkert. Detroit Red Wings må indtil da undvære ham i de to kommende kampe imod henholdsvis Vegas Golden Knights og Columbus Blue Jackets. Det skriver det amerikanske medie Detroit Free Press.

Frans Nielsen nåede at spille første periode af kampen mod Boston Bruins, hvor han også reducerede med et mål til 1-2. Detroit Red Wings tabte dog kampen efter forlænget spilletid med 5-6.

Detroit Red Wings når sandsynligvis ikke slutspillet i NHL. Derfor er en skadesfri Frans Nielsen et vigtigt brik i Danmarks chancer til VM.