Foto: Henning Bagger

Den antimuslimske gruppe Stop Islamiseringen Af Danmark har meldt sin ankomst i Egedalsvænge den 1. december, hvor gruppen vil marchere og råbe antimuslimske slogans.

Demonstrationen går under sloganet ’Rør ikke min danske jul’ og er både annonceret på Facebook og til Nordsjællands Politi. På Facebookgruppen kan man løbende følge med i, hvor mange af de i alt godt 2.300 inviterede der har meldt sig til arrangementet. Da BT fredag var inde på siden, havde i alt 39 meldt sig til, mens 66 havde meldt ’kommer måske’.

I beskrivelsen af Facebook-gruppen står der blandt andet:

- Vi afholder demo i Kokkedal for at vise muslimerne, at vi ikke finder os i, at de folk, der kom her for at spise af vores brød, nu vil afskaffe den oprindelige befolknings traditioner og højtider.

Ifølge gruppen har demonstranterne også meldt deres ankomst til Nordsjællands Politi, men det kunne pressechef for Nordsjællands Politi Henrik Suhr endnu ikke bekræfte, da BT kontaktede ham i går. Han ønskede ikke at forholde sig til, om man vil give demonstrationen grønt lys, men gav alligevel følgende kommentar:

- Vi tager det selvfølgelig med i vores overvejelser, hvis vi har modtaget den anmeldelse. Det vigtigste er jo, at en lovlig demonstration kan få lov til at være til stede og demonstrere, siger Henrik Suhr til BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.