I oktober blev en gammel elevdag på Ollerup Efterskole centrum for et vaskeægte viralt hit, da en video af glade syngende elever blev set af mere end en kvart million mennesker.

I videoen så man de glade efterskoleelever synge et af Queens helt store hit 'Bohemian Rhapsody', og videoen fik de mange seere til at sende roser efter eleverne.

Den virale succes har i den grad kunnet mærkes i månederne efter.

»Det er klart, at de første 14 dage efter var hektiske med tv-indslag og henvendelser fra både Norge og Sverige samt interviews med de danske medier. Og samtidig var der rigtig mange, der konkret ringede og ville have skrevet deres barn op,« fortæller Ole Folke Pedersen, som er dansk- og engelsklærer på Ollerup Efterskole.

Han fortæller, at det kunne mærkes på ansøgertallet i perioden efter videoen, hvor skolen fik op mod 55 ansøgninger på 14 dage. Det er en stor stigning i forhold til, hvad de plejer at få.

Læs også: Elevers hyldestsang til kræftramt lærer rørte hele verden: Nu har han tabt kampen.

På Ollerup Efterskole var man glade for den store opmærksomhed, men det har også skabt en eftertænksomhed på skolen.

»Vi har siddet herinde på kontoret og tænkt 'hold da op, sikke en effekt det har haft og bliver ved med at have'. Efter det her, så ved vi, at når vi lægger noget op, så er der mange, der ser det. Så derfor tænker vi os også lige tand ekstra om. Men samtidig skal vi også være os selv. Vi har fået stor respekt for det,« forklarer Ole Folke Pedersen til BT.

Når videoen alligevel fik millioner af visninger, så tror Ole Folke Pedersen, at det handler om noget universelt, som ikke kun har med Ollerup Efterskole at gøre.

»Det handler mere om fællesskab. Mange af de kommentarer, vi har fået, har været fra tidligere og nuværende elever på andre efterskoler end lige vores, hvor de skriver ’kan du huske dengang’. Det har været en vild oplevelse,« siger han.

Og det er netop fællesskabet, som skaber den helt specielle efterskoleånd, som så mange har kommenteret på.

»I fællesskabet er der også kærlighed ved hinanden og til hinanden. Det er tydeligt i videoen. Der bliver grint og holdt i hånden. Det er et fællesskab, hvor jeg’et bliver opløst. Uanset hvem du er, hvilken hårfarve du har, eller hvor mærkelig du er, så er der altid plads i fællesskabet. Efterskolen er på mange måder som små samfunds-øer, hvor de unge mennesker kan få lov til at vokse sig klar til at blive en del af samfundet. Den video får på en eller anden mærkelig måde vist netop det,« slutter Ole Folke Pedersen.

Videoen blev alene på BT vist over to millioner gange. Traditionen, med at tidligere elever mødes og synger, har kørt på skolen i 19 år nu.