USA sender homoseksuelle til OL i Rusland

Op til vinterens OL i Rusland har der været heftig debat om landets syn på homoseksualitet. Særligt har en lov, der forbyder 'homoseksuel propaganda', som blev vedtaget tidligere i år, vakt stor kritik. Både kulturminister Marianne Jelved, medlem af Den Internationale Olympiske Komité Kronprins Frederik og præsident Barak Obama har været ude med stærk kritik af forholdene for homoseksuelle i Rusland.

USA vælger nu at sende en erklæret homoseksuel til at deltage i den amerikanske OL-delegation, det skriver det internationale nyhedsbureau Reuters. Den tidligere tennisstjerne Billie Jean King vil være en del af delegationen.

En anden erklæret homoseksuel, Caitlin Cahow, der to gange har deltaget i den olympiske ishockey-turnering, vil repræsentere USA i afslutningsceremonien.

Om udpegelsen af de to bunder i et ønske om at provokere Rusland eller er et udtryk for noget helt andet, fremgår ikke af den pressemeddelelse, hvori Det Hvide Hus udpegede de to til at være en del af OL-delegationen.

De russiske myndigheder har tidligere lovet at suspendere deres homo-lovgivning i forbindelse med vinterens OL, så hverken atleter eller andre tilrejsende behøver frygte for deres sikkerhed.

Læs også: