Når jeg er ude i verden, fortæller jeg mine sommelier-kolleger, hvilke udfordringer danskerne står over for, når de skal finde den rigtige vin til julemenuen.

Og de gode kolleger slår korsets tegn for sig. 

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Måbende hører de på, at vi til and og flæskesteg serverer fed brun sovs og dertil rødkål, asier og ofte flere slags gele. Det er en kombination, de ikke kender. Og det kræver en vin med kraft, saft og frugtighed – f.eks. en amarone, som i forvejen står på mange danske julemiddagsborde.

Gerne køligt

Og så må vinen gerne serveres lidt køligt. Lad den f.eks. stå i soveværelset, hvor der som regel er køligt, og tag den først frem, når maden er klar. Vinen bliver hurtigt nogle grader varmere, når den kommer ind i stuen til de tændte stearinlys. Glem derfor alt om den dyre bourgogne, som er gemt til en særlig lejlighed. Den vil blive kvalt totalt ved den første bid julemad.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her