Sangiovese er normalt hoveddruen i rødvinene fra Toscana, men der laves faktisk også rødvin på andre druer.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Resultatet er - for de bedstes vedkommende - de såkaldte supertoscanere. De første eksperimenter med supertoscanere blev gjort i 1940erne som protest mod den strikse italienske vinlovgivning.

Fremsynede vinfolk var ikke tilfredse med den vin, de lavede. De mente, de kunne lave bedre vine og plantede derfor cabernet sauvignon-stokke, som dengang ikke var tilladt i Toscana.

Resultatet var så godt, at de første supertoscanere blev drukket lokalt. Først årtier senere fik verden uden for Toscana lov til at få del i glæden. I dag er de bedste supertoscanerne blandt verdens mest eftertragtede – og dyre vine.

Ugens kostbare vin er et flot eksempel på en supertoscaner.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her