Sangiovese er normalt hoveddruen i rødvinene fra Toscana, men der laves faktisk også rødvin på andre druer.
Resultatet er - for de bedstes vedkommende - de såkaldte supertoscanere. De første eksperimenter med supertoscanere blev gjort i 1940erne som protest mod den strikse italienske vinlovgivning.
Fremsynede vinfolk var ikke tilfredse med den vin, de lavede. De mente, de kunne lave bedre vine og plantede derfor cabernet sauvignon-stokke, som dengang ikke var tilladt i Toscana.
Resultatet var så godt, at de første supertoscanere blev drukket lokalt. Først årtier senere fik verden uden for Toscana lov til at få del i glæden. I dag er de bedste supertoscanerne blandt verdens mest eftertragtede – og dyre vine.
Ugens kostbare vin er et flot eksempel på en supertoscaner.
Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her
Sangiovese er normalt hoveddruen i rødvinene fra Toscana, men der laves faktisk også rødvin på andre druer.
Resultatet er - for de bedstes vedkommende - de såkaldte supertoscanere. De første eksperimenter med supertoscanere blev gjort i 1940erne som protest mod den strikse italienske vinlovgivning.
Fremsynede vinfolk var ikke tilfredse med den vin, de lavede. De mente, de kunne lave bedre vine og plantede derfor cabernet sauvignon-stokke, som dengang ikke var tilladt i Toscana.
Resultatet var så godt, at de første supertoscanere blev drukket lokalt. Først årtier senere fik verden uden for Toscana lov til at få del i glæden. I dag er de bedste supertoscanerne blandt verdens mest eftertragtede – og dyre vine.
Ugens kostbare vin, Mormoreto, fra det velrenommerede Toscana-hus Marchesi de Frescobaldi, er et flot eksempel på en supertoscaner.