Mange danskere medbringer vin til sommermåltidet ude i naturen, hvad enten det er i båden, på camping, i sommerhuset eller blot på en skovtur. Og her har de såkaldte bag-in-box vine (BiB), som der er kommet mange af i de senere år, mange fordele.

- BiB-kartonerne, som oftest indeholder tre liter, fylder ikke så meget og er ikke så tunge som de fire flasker, de reelt indeholder. Og ser man på prisen, får man reelt den fjerde flaske gratis, siger B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev og fortsætter:

- Mange BiB-rødvine er unge og smager bedst lidt kølige. Opbevar derfor gerne vinen i køleskabet. Skal man på skovtur, og der ikke er plads i køletasken, kan man med en hobbykniv forsigtigt skære et snit i toppen af papkartonen, lægge et fryseelement eller en pose med isterninger ned oven på vinen i posen og lukke igen. BiB-vin egner sig ikke til at gemme. De kan holde sig i et år efter tappedatoen, så kig efter udløbsdatoen på kartonen, før du køber. Når du har taget hul på din BiB, holder vinen sig god i cirka seks uger. siger Tim Vollerslev. 

Få adgang til hele ugens vintest med B.T. Plus




Kommentar:
Behagelig, medium let, harmonisk, kølig, frugtrig rødvin, let krydret, flot lang smag af modne hindbær, sorte kirsebær, urter, lille strejf vanilje toast. Serveres fra karaffel, smager som vin til 100 kr. pr. fl.

Velegnet til: Serveres lidt kølig, hygge uden mad, medium lette retter af f.eks. lyst kød, grillet fjerkræ og lign.

Pris: Tilbud uge 27 28 pr. BiB kr. 139,95.

Forhandler: SuperBest/GobiVin tlf. 3613 0077. www.gobivin.dk