Efter en juli måned med alt for meget regn, håber de fleste på snart igen at kunne tænde op i grillen. Vine til grillkød bør være kraftige og gerne med lidt frugtsødme, så de matcher det krydrede og ofte lidt brankede kød.

Den type vin kan f.eks. være amarone eller ripasso-vine fra Veneto.

- Ripasso-vinene egner sig rigtig godt til pølser, revelsben, og hvad vi eller kommer på grillen. Vinen er en mellemting mellem Venetos frugtige bardolino, valpollicella og amarone, som er et stort hit blandt danskerne, fortæller B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev.

Amaronen er lavet på druer, som er tørret i godt tre måneder, så druesaften bliver ren ’rosin-nektar’. Efter at have brugt den bedste druemost til amaronen, hælder producenten ung valpollicellavin på de tørrede drueskaller og lader den gære igen. Resultatet bliver ripasso.

- Servér ikke vinen for varm, stil den ikke i solen. Desuden er det en god ide at lade en ung, kraftig vin få luft på karaffel, siger Tim Vollerslev.

Med B.T. Plus får du:

- Se hele testen af de 10.

- Se hvilke vine, der får B.T. guld- og sølvmedaljen.

Vil du have inspiration til gode vine? Find de bedste vine blandt mere end 2.000 vinanmeldelser og få opdateringer med nye vine hver uge, så klik her: Her er Danmarks bedste vinguide.


Kommentar: Meget frugtrig, saftig, krydret og kraftig rødvin, med god, lang, rund smag af modne mørke bær, lidt søde rosiner, vanilje og lidt mørk bitter chokolade.



Velegnet til: Luftes en halv time. Kraftige og gerne krydrede retter af f.eks. grillstegt oksekød og lign.

Forhandler: Netto/Dansk Supermarked tlf. 8930 3030. www.netto.dk