Tikka skal være aktiv

Månedens hundeejer 03-2012

Månedens hundeejer i blad nr. 10/2011

Kamilla Arnskov og Nicolai Dimajo fra Birkerød.

Hundens navn, race og alder:

Tikka er en alaskan malamute på 14 uger.

Valget af race:

Valget faldt på en alaskan malamute, da vi gerne ville have en hund, som elsker at være aktiv, og som vi derfor kan tage med på løbeture, cykelture og med ud, når vi løber på rulleskøjter. Derudover skal vores hund med os på skiferie, og så kan den jo passende være med til at trække os, når vi løber langrend.

Vi er begge to opvokset med hunde, men Tikka er vores første hund, som helt er vores egen. Inden valget faldt på en alaskan malamute, var vi ude og kigge på samojeder, da vi også synes, at dette er en dejlig race. Men da vi bagefter var ude og besøge alaskan malamute-hvalpene, og begge forældre havde et helt fantastisk sind, og da vi begge elsker at bruge mange timer om dagen på træning og gåture, var vi ikke i tvivl om, at dette var en hunderace lige for os.

Tikkas talenter: 

Da vi fik hende hjem, som kun otte uger gammel, lærte hun allerede at sitte, dække og give pote i løbet af de første par dage. Hun er utrolig lærenem og forstår hurtigt vores signaler om, hvad vi vil have hende til. Hun er dog også god til at grave i haven, når vi vender ryggen til – som det også ses på billedet, har hun her en fin ”jordmule”.

Det bedste/værste ved at have hund:

Det bedste ved at have hund er at komme hjem til et glad og smilende ansigt og en logrende hale. Altid have en at sludre og hygge med og gå lange, dejlige ture. Man føler sig aldrig alene eller keder sig, når man har en hund i huset. Det værste er helt klart den dag, vi skal tage afsked med hende, men det er der forhåbentlig rigtig mange år til, nu hvor hun kun er en lille hvalp.

Du kan også blive månedens hundeejer i Vi med Hund, hvis du mailer et skarpt, højopløseligt foto af dig selv og din hund på mindst 1 MB plus en tekst med svar på: Dit navn, hundens navn, race og alder. Hvorfor har du valgt den race, har hunden særlige talenter og hvad er det værste/bedste ved at have hund?

Del