Shit stop

Fem skoleelever opfinder stander, hvor hundelorte-poser ikke kun kan deponeres, men de bliver også videreanvendt til varme.

Det burde være den naturligste ting i verden, at man samler sin hunds efterladenskaber op i en pose, når man er ud at lufte den. Men ikke alle har lige let ved det. Og det irriterede fem 7. klasses-drenge fra Egtved Skolen så meget, at de gik i tænkeboks og opfandt en helt ny måde til at anspore hundeejere til at samle deres hundes lorte op.

Idéen er simpel: 'Når din hund har lavet hømhøm, samler du den op i en pose. Men i stedet for slæbe posen med hjem kan du aflevere den i en stander. Her taster du samtidig din personlige kode ind, som du har fået på facebook eller kommunens hjemmeside. Det udløser en hundekiks som 'belønning' til hunden, og når du har gjort det fem gange, udløses der en bonus med flere godbidder,' skriver lokalavisen.dk.

Idéen med en stander til hømhøm hedder 'Shit Stop' og den blev præsenteret ved innovationskonkurrencen Edison, der havde temaet 'Bedre by - hvordan kan din by blive bedre at være i.'

Drengene har tænkt på alle detaljer, og de har kontaktet renovationen og forbrændingen og fundet ud af, at hundelortene kan genbruges til varme og hentes cirka en gang om ugen. Der er også tænkt på lugtgener, idet standeren er lavet med nogle klapper, der lukker sammen, så det ikke lugter, når der fyldes en ny pose i.