Se listen: Her er verdens klogeste hunde

Border collie

På hjemmesiden petmedsonline.com har man sat sig ned og vurderet, hvilke hunderacer, der er de klogeste i verden. Se her under om din hund er i top-10.

Hvilken hunderace er den klogeste i verden? Vi elsker alle vores hunde, og de fleste af os er overbeviste om, at netop vores er den klogeste i hele verden. Men hører den også til på top-10 listen. Her er, hvordan den anerkendte hjemmeside petmedonline.com vurderer listen skal se ud.

Hvis din hund ikke er på listen, skal du imidlertid ikke fortvivle. For nogle gange er det slet ikke en fordel at have en klog hund. For eksempel kan en meget klog hund, der er alene hjemme hurtigt kede sig og udvikle sig destruktivt eller neurotisk. Modsat kan en knap så klog hund sagtens være alene hjemme og ikke engang opdage, at den har været alene, før du sætter nøglen i døren og er hjemme igen.

Vinderen ifølge petmedsonline.com er border collien, og det begrundes således:

1. Border collien
Som mange andre intelligente hunde, så er det vigtigt for border collien at arbejde. Hvis den ikke har et mål i livet og et eller andet arbejde, så er de ikke glade. Border collien er ikke en hund, der skal lades alene hjemme. Den behøver konstant selskab, ros og intens stimulering. Så hvis du bor og arbejder i byen, så er det måske ikke lige en border, du skal have. På grund af sin høje intelligens sætter border collien ofte høje standarder, når det gælder evner for agility, lydighed og selvfølgelig hyrdehunde-prøver.

Resten af listen ser sådan ud:

2. Puddel

3. Schæfer

4. Golden Retriever

5. Doberman Pincher

6. Shetland Sheepdog

7. Labrador Retriever

8. Papillon

9. Rottweiler

10. Australsk kvæghund

Del