Krisen kradser: Hundene ofres

Hunde

Krisen kradser, og det betyder, at flere og flere danskere bliver sat på gaden, når de ikke kan betale huslejen eller terminerne. Det er tragisk i sig selv.
Men det har også alvorlige konsekvenser for deres husdyr, og ikke mindst hundene må lide under det.
Mange aflives eller bliver sat på dyreinternat.

Kun få timer inden TV 2 i aftes havde premiere på deres nye dokumentarudsendelse ”Kongens Foged”, mødte endnu en fortvivlet hundeejer på Dyreværnets internat i Rødovre. Hun var blevet sat ud af sin bolig. Så den nu hjemløse kvinde måtte se sig nødsaget til at sige farvel til sin ni år gamle dansk-svenske gårdhund. Alternativet havde været aflivning, og det var mere end hun ville byde sin hund.

Markant stigning

Sidste halvår af 2012 oplevede Dyreværnet en markant stigning af hunde og andre dyr, der blev indbragt til foreningens internat i Rødovre, fordi ejerne var blevet sat ud af Kongens Foged. Mange gange er det ejerne selv, der møder op med deres firbenede familiemedlem. Andre gange er det politiet, som må hente dyrene på adressen, hvis ejerne har forladt deres bolig inden Kongens Fogeds besøg og efterladt deres kæledyr til en uvis skæbne. Mange af disse dyr bliver også indbragt til foreningens internat.

Hvor det i 2011 var en sjældenhed, at hunde og katte blev indleveret til Dyreværnets internat af den årsag, sker det nu flere gange om måneden. Kongens Foged kan ikke gøre udlæg i personlige effekter, og kæledyr tilhører denne kategori, især hund, kat og kanariefugl.

Dyreværnet: Dybt tragisk

- Det er en tragisk situation for alle, når Kongens Foged har sat en familie eller en enlig ud af deres hjem. Dyreværnet oplever i stigende grad, at hundeejerne tager direkte ud til vores internat for at aflevere deres logrende familiemedlem, når de har mistet deres bolig. De udsatte er chokerede. De står med en kuffert eller et par plastikposer under armen. De har mistet alt. Men ofte er den største bekymring, hvad der skal ske med deres kæledyr. De ved, at de ikke har noget sted at overnatte allerede samme aften – og slet ikke med en eller to hunde i bagagen. I de situationer gør vi alt, hvad vi kan, for at forsikre dem om, at vi i hvert fald nok skal finde et nyt hjem til deres firbenede ven, fortæller Signe Sehested Lund, der er direktør for Dyreværnet.

Del

Array
Array