Hundelopper

Hermed ugens juleopskrift, som du kan forkæle din hund med! God fornøjelse.

Du skal bruge:

300 g hvedemel
150 g majsmel
125 g kogt, hakket lever
3 spsk. madolie
2 æg
ca. 1 1/4-1½ dl siet kogevand fra leveren

Sådan gør du:

Begynd med at skære leveren ud i små stykker, og kog leveren, til vandet ikke længere skummer. Hak den kogte lever fint. Bland hvede- og majsmel i en skål. I en anden skål piskes æggene med olien, kogevandet røres i og derefter det kogte, hakkede kød.

Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt, den skal være som en god tærtedej.

Rul dejen ud på et meldækket bord, til den er ca. 1/2 cm tyk, og skær den i små tern. Hundelopperne lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, evt. længere.

Jo større kiks, jo længere bagetid. Hvis kiksene står tæt på bagepladen, er det en god ide at tage pladen ud af ovnen efter ca. 15 minutter og skille kiksene ad, så de også kan få varme på siderne den sidste del af bagetiden. Kiksene skal være helt hårde, ellers kan de ikke holde sig ret længe.

Den kogte lever kan eventuelt erstattes af kogt kyllingekød eller kogt vildtkød.

Læs også: