Flere hunde bliver syge af rottegift

Syg hund

Pas på

Vær opmærksom på, hvad din hund har snuden og ikke mindst tungen i, når du lufter den.

I Sverige har man i løbet af i år konstateret, at stadigt flere hunde bliver syge, fordi de har været i kontakt med rottegift. I vores naboland har man i år haft op mod 100 tilfælde af forgiftede hunde i år.

De forhold, der florerer i Sverige, kan måske ikke direkte overføres til Danmark, men der er alligevel grund til at være påpasselig, når du tager din hund ud på luftetur.

Cecilia Löhnn, der er dyrlæge i Växjö siger om årsagen til, at tilfældene med hunde, der er blevet syge af rottegift:

- Formodentlig er der blevet lagt langt mere rottegift ud i år end tidligere, fordi vi har et rigtigt 'gnaver-år'. En hund, der har fået rottegift i sig, kan blive rigtigt syg med indre blødninger, hvis den ikke kommer hurtigt under behandling. I værste fald kan den dø.

Hvis du som hundeejer finder ud af, at din hund har indtaget rottegift, så er det hurtigste middel, at den får en sprøjte, så den brækker sig. Ved man imidlertid ikke, hvorfor ens hund er syg, så er symptomerne på, at det rottegift ret tydelige. Ifølge spoergdyrlaegen.dk er dette tegn på, at man skal være på vagt og søge dyrlæge: Nedstemt humør og lavere kropstemperatur, tandkød og gummer kan være blege eller have små røde pletter, blod i urinen eller afføringen, vejrtrækningsbesvær, muskelsvaghed eller unaturligt mange sår og blå mærker.

På Växjö dyrehospital havde man i 2011 tre tilfælde med hunde, der havde ædt rottegift. I 2012 har der allerede nu været 22.

Del