Ekspert ikke i tvivl: Ulvefund er sensationelt

ulv

Hvis det ikke er en ulv, der er fundet i Nordjylland, så mener Flemming Nielsen, der er kurator ved Zoologisk Have i København, at der i alle tilfælde er tale om en østeuropæisk ulvehund, som er meget sjælden på vores breddegrader

- Min formodning er, at det er en ulv. Der er ikke noget ved disse billeder, der gør, at jeg vil sige noget andet, siger han til Jyllands-Posten.

Læs også: Ulven i Thy er måske død

LÆS OGSÅ: Ulven i Thy er måske død

Dyret, der i løbet af efteråret er blevet observeret levende live flere gange i Hanstholm Reservatet i Thy, blev fundet død af Naturstyrelsen, der i forbindelse med den stadig stigende offentlige interesse havde intensiveret sin eftersøgning. Og forleden blev den så fundet. Stærkt udmagret og formentlig havde den på det tidspunkt været død en uges tid.

Læs også: Jagten på ulven tager til i Thy

- Vi ved endnu ikke, om der er tale om en ulv. Det skal vurderes af eksperter, men den ligner fuldstændig dyret fra de forskellige billeder, som har været i medierne. Dyret er helt udmagret, så vi formoder, at den er død af sult, men vi skal have det undersøgt nærmere, sagde Naturstyrelsens vildtkonsulent i Thy, Tommy Hansen.

Hvorfor det skulle være så svært at konstatere, om der vitterligt var tale om en ulv, kan måske undre. Men ligheden mellem den vilde ulv og specielt nogle af de ulvehunde, der opdrættes i Østeuropa, er åbenbart slående.

Flemming Nielsen fra Zoologisk Have er dog ret overbevist efter at have set billeder af dyret.

- Min formodning er, at det er en ulv. Farven, lemmerne, hovedet og tandsættet peger i den retning. På kropsbygningen lader det også til at være en ulv. Den er i hvert fald for meget ulv til at kunne være hund, siger han til Jyllands-Posten.

Eneste anden mulighed er, ifølge Flemming Nielsen, at der er tale om en østeuropæisk ulvehund, som er en krydsning mellem en ulv og en hund og bliver brugt til vagthund, men det vil også være en gedigen overraskelse, hvis det sidste viser sig at være tilfældet.

- Det er en sensation lige meget, om det er en ulv eller en østeuropæisk kamphund, siger han.

Læs også:
»Ulv« kan være efterlyst hund
Dusør for ulvebilleder trukket tilbage

Del