Dasher er en helt

Havde det ikke været for familiens trofaste hund, var den 2-årige dreng Dante forsvundet i den australske bush.

Da den 2-årige Dante Berry begav sig ud på egen hånd og eventyr og ind i den australske bush, var han heldig, at familiens trofaste hund, Dasher, var ved hans side. Han forsvandt fra hjemmet i sidste uge – og ind i en mørk og regnfuld nat.

Ifølge Yahoo News forsvandt den 2-årige Dante fra hjemmet i Mildura, Australien, med schæferen ved sin side sidst på aftenen. Hans forældre, der fortæller, at den lille dreng tit har været ude på eventyr, tilkaldte straks hjælp fra politiet. Men den første eftersøgning gav ingen resultater.

I løbet af aftenen og natten deltog flere hundrede i forsøget på at finde Dante. Men ingen fandt spor, der kunne hjælpe med at finde ham.

Først morgenen efter fandt man det første spor. Dante har det nemlig med at smide sin ble. Og da den blev fundet, var der ligesom et kraftigt spor at gå efter. Politiet fortsatte ud i bushen, hvor de pludselig blev passet op af schæferen Dasher, der med kraftig gøen ledte dem hen til drengen. Dante var på det tidspunkt næsten 5 kilometer fra sit hjem.

- Han havde skrammer på benene, men var ellers i rimeligt fin forfatning. Natten havde ellers været temmelig regnfuld, så vi tror helt sikkert, at Dasher har holdt sig tæt til drengen og holdt ham varm i de mørke og skræmmende nattetimer, siger politiassistent Carol Rigby fra det lokale eftersøgningshold.

Politiet fandt efterfølgende fodspor fra både hunden og drengen tæt sammen, der bekræfter den teori.

Se videoen om den heldige Dante og hans dygtige følgesvend, Dasher, her: