Chili blev optaget i andet forsøg

besøgshund

Nye hunde på job som besøgshunde for TrygFonden

Ekstra opmærksomhed, kærlige klap og godbidder i ny og næ. Det skal de nye besøgshunde i TrygFonden Besøgshunde vænne sig til – og det bliver sikkert ikke svært. I november var der optagelsesprøver til besøgshundeordningen, og efter en grundig dyrlægeundersøgelse og et tjek hos en hundeadfærdsinstruktør blev 133 hunde og deres ejere optaget og godkendt til besøg på plejecentre landet over.

En af de hunde, som kom til optagelsesprøve i Herning, var Chilli. Hun var til optagelsesprøve allerede i foråret, men hun blev nervøs over de glatte gulve, som er på plejecentrene. Derfor blev hun ikke optaget. Ifølge hundeadfærdsinstruktør Caroline Holse, som tester hundene til optagelsesprøven, er det et alment problem for golden retrievere, at de er bange for glatte belægninger, men det kan heldigvis trænes væk.

Chili trænede inden andet forsøg

Derfor gav Caroline nogle gode øvelser til Chillis ejer, Jonna, som de kunne træne sammen. I månederne op til optagelsesprøven i november har de to derfor besøgt forskellige plejecentre, hvor Chilli er blevet vænnet til de glatte gulve. Hun bliver ikke længere nervøs, og hun bestod derfor optagelsesprøven med et rigtig flot resultat og er nu besøgshund.

På plejecentrene står besøg fra de firbenede venner højt på ønskelisten, fortæller Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden:

- De ældre og demensramte beboere nyder at få besøg af hundene, og de skaber liv i en ellers ensformig hverdag. Der er flere og flere plejecentre, som gerne vil have besøg, og derfor har vi igen optaget nye hunde i ordningen. Det er skønt at se, at der er så mange hundeejere, der gerne vil dele glæden for deres hunde, og jeg er sikker på, at de får nogle gode og livsbekræftende oplevelser sammen med beboerne, siger Trine Heidemann.

Optagelsesprøver i seks byer

TrygFonden Besøgshunde holdt optagelsesprøver i november i seks byer fordelt over hele landet. I alt deltog 220 hunde og deres ejere, og 133 af dem blev godkendt. I dag er der omkring 500 hunde i TrygFonden Besøgshunde og 260 plejecentre. Nye optagelsesprøver vil blive annonceret i 2014, men byer og datoer foreligger endnu ikke.

Læs mere på besøgshunde.dk og facebook.dk/besøgshunde

Del

Array
Array