Adfærdsbehandler: Hundesignaler

Kære Merethe

Da jeg gik tur i hundeskoven i dag og havde min han-labrador løs, som jeg altid har, var der en mand med en terrier i snor. Han løftede sin lille hund op, da min hund løb hen for at hilse.

Læs også: Adfærdsbehandler: Ustyrlige Vimse

Manden påstod, at min hund knurrede af hans hund.

Hvilket signal sender han og hans hund egentlig, når han løfter den op i armene i stedet for at lade hundene hilse på hinanden?

Læs også: Dyrlæge: Hund med kløe og allergi

Jeg er godt klar over, at jeg burde tage min hund i snor, når hans er i snor, men i dét øjeblik, hvor jeg tager min hund i snor, så synes jeg, at han ændrer adfærd og er mere på vagt.

Jeg synes i stedet, at det er bedre for ham at løbe hen og hilse.

Det skal siges, at de fleste mennesker, der går i hundeskove, lader deres hunde løbe rundt frit og lege med hinanden, og det er min hund derfor vant til.

På forhånd tak for svar og venlig hilsen fra Lea

Kære Lea

Du har helt ret i at hunde, som løftes op, sender andre signaler, end hvis de havde stået på jorden.

Mindre hunde kan have en tendens til at være lidt mere "udfarende" i deres adfærd, fordi de er løftet op og sikkert mærker den frygt, som ligger i dét, at de ikke kan flygte.

Og ja, det kan forværre en situation, når den ene hund pludselig løftes op. Dertil skal selvfølgelig også siges, at når en hundeejer løfter sin hund op, er det oftest, fordi der ligger nogle tidligere dårlige oplevelser til grund for handlingen.

Så som du selv skriver, er det vigtigt at respektere, at hunde skal være i snor bestemte steder, og så arbejde på at mødes med andre hunde, selv om din er i snor og opfører sig anderledes.

Der er ingen tvivl om, at din hund helst vil løbe hen og hilse, men her er vi hundeejere bare nødt til at respektere, at det ikke er alle andre, som er enige og trygge ved de løse hunde.

Med mindre altså, at der som her er tale om en hundeskov, hvor det faktisk er tilladt at lade hundene løbe uden snor. Så kan man jo som ejer selv vælge, hvilke skove man vil besøge og holde sig væk dér, hvor man risikerer at møde løse hunde ...

Bedste hundehilsener Merethe Børgart

Læs også:
Hundefrisør: vil være hundefrisør
Advokat: køb af syg hvalp

Del