Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, så ved jeg julen kommer.

Sådan lyder begyndelsen af den kendte tekst 'Peters Jul'.

Men indtil videre ser det ud til, at Peter må vente lidt på julesneen.

På TV 2 kan man på det årligt tilbagevendende 'HvidJulsBarometer' se, at chancen for hvid jul fredag den 2. december ligger på sølle 10 procent.

I DMIs månedsprognose, er der dog et lille håb, man som sne-elsker kan klynge sig til.

For selvom temperaturerne svinger en del i begyndelsen og frem til midten af december, så kan der fra midt på måneden være 'tegn på koldere vejr og efterhånden stiger sandsynligheden for sne eller snebyger,' som de skriver i prognosen..

DMIs umiddelbare prognose for uge 51 hvor den 24. december falder lyder indtil videre således:

'Fortsat tendens til et højere lufttryk end normalt i et område fra det nordligste Skandinavien, over Norskehavet og videre til syd for Island. Dette favoriserer en sydlig lavtryksbane, som i længere perioder placerer os i den kolde og vinterlige luftmasse med sne eller snebyger nord for polarfronten,' så selvom, der ikke daler snefnug ned endnu - så er det altså for tidligt at udelukke en sneboldskamp den 24. december.

Men hvid jul er et lidt mere kompliceret begreb end som så, forklarer vagtchefen hos DMI til BT.

»Der er flere ting, der spiller ind, før man kan tale om hvid jul. Det drejer sig om sandsynlighed for at det bliver koldere, derudover skal en vis procentdel af landet blive dækket. Der er virkelig mange parametre, og når man kigger på dem samlet set, vurderer man sandsynligheden for hvid jul,« forklarer vagtchefen, der understreger, at der altså er forskel mellem prognose og sandsynlighed.

»Selvom der er sandsynlighed for, at det bliver koldere, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at der også falder sne,« forklarer han

TV 2 oplyser at Danmark siden 1900 har haft landsdækkende hvid jul ni gange. Det er i gennemsnit ca. hvert 13. år