Kraftig blæst truer juletrafikken: Her kan det give problemer

Det kommer til at suse godt omkring bropillerne på især Storebæltsbroen juleaftensdag. Så meget at det kan komme til at genere juletrafikken. Det er især om formiddagen, at den kraftige blæst truer med at lukke broen. Sådan lyder vurderingen fra TV2 Vejret.

- I løbet af natten til tirsdag får vi kuling og hård kuling fra syd. Fra de tidlige morgentimer og frem mod klokken 10, kan det godt give vindstød af stormstyrke både på Storebælt og sidst på formiddagen nok også i Øresund, siger Thomas Mørk, fra TV2 Vejret.

Det er netop vindstødene, som kan give problemer med at afvikle trafikken hen over broerne. Når de op omkring 27 meter i sekundet, bliver Storebæltsbroen nemlig lukket helt.

- Som det ser ud nu, kommer det til at ligge lige på grænsen, så det er usikkert, om broen lukker. Men jeg vil tro, hastigheden bliver sat ned, og formentlig får det også konsekvenser for de høje lette køretøjer, siger Thomas Mørk til BT.

Læs også: Stadig ledige togpladser til turen hjem til jul

Den gode nyhed er, at vinden løjer af ved middagstid juleaftensdag, så selvom frokosten måske er i fare, skal man nok nå frem til julemiddagen.

Allerede lillejuleaftensdag får jyderne en forsmag på blæst og byger. Mandag morgen er en række kraftige byger på vej ind over landet fra vest.

- Der er både hagl og torden i de her byger, og altså også nogle kraftige vindstød, men det klarer op i løbet af dagen, lover Thomas Mørk.

Øresundsbroen har også så småt taget hul på problemerne mandag formiddag. Lillejuleaftensdag fraråder Øresundsbroen vindfølsomme køretøjer at passere broen, og øvrige trafikanter skal sætte hastigheden ned til 70 kilometer i timen, fremgår det af hjemmesiden.

Er man heldig at få solen at se i eftermiddagstimerne, gælder det om at nyde det, mens det varer. Tirsdag aften står det nemlig igen på vådt og gråt vejr.

- Det skyer til fra sydvest sidst på eftermiddagen, og skyerne begynder at lække ud på aftenen, og frem til juleaften kommer der regn i perioder, forklarer vejrværten.

Det er regnvejret, som også trækker kraftig vind med ind over landet. 

- Det bliver rigtig barskt ude ved den jyske vestkyst, men de er vant til det, så det generer måske ikke så meget. Men det kommer altså også til at kunne mærkes længere inde i landet og på broerne, lyder konklusionen fra Thomas Mørk.

Selvom vinden har godt fat i det meste af landet bliver julen noget lunere, end vi er vant til. Temperaturen kommer til at ligge på op mod otte grader juleaftensdag, og det milde vejr fortsætter året ud.

Læs også: