Iskold vind og sne over landet: Her falder op til 20 cm sne

Stormen Bodil tog sin sejrsgang over Danmark torsdag eftermiddag med start i Vestjylland og fortsatte til langt ud på natten til fredag.

Fredag morgen fraråder politiet på Bornholm fortsat, at man bevæger sig udendørs unødigt, mens udgangsforbuddene i resten af Danmark blev ophævet i løbet af fredag nat. Dog er flere broer landet over blevet lukket igen, efter at have været åbne kortvarigt. Vinden har taget til efter en kort pause, og det er ikke usædvanligt ifølge Lone Seir, meteorolog på TV2 Vejret.

Få de seneste opdateringer på situationen her

- Det er ikke usædvanligt, at vindstyrker svinger, men den svingning, vi har haft, er ikke særlig stor. Vindmæssigt er det normalt, til gengæld er det sjældent, at vi ser, at et blæsevejr varer så længe, lyder det fra Lone Seir.

- Blæst plejer at vare i forholdsvis kort tid. Det er sjældent, at et samlet geografisk område som Danmark oplever et så udbredt blæsevejr så længe, siger Lone Seir.

Læs også: Oversvømmelse truer vikingeskibe

Hun fortæller desuden, at vindstyrken fredag morgen ligger lige under stormniveau ved kysterne, dvs. at vinden blæser 20-23 m/s - en stormende kuling. Inde i landet er blæsten knap så skrap, dog kan hele landet fortsat opleve vindstød af stormstyrke dagen igennem.

Fredag vil byde på hård kuling i underkanten af storm, som aftager i løbet af dagen. Herefter vil vinden fortsætte som hård vind til hård kuling, måske med frisk vind indover land. Bornholm kan opleve vindstød af stormstyrke helt indtil i eftermiddag. Desuden vil det sne.

Læs også: Københavns Lufthavn er åben igen

- Der kommer snebyger i den vestlige del af landet, og det kan samlet set godt give 15-20 cm, men en del af det vil smelte. Der vil falde mest sne i den sydvestlige del af Jylland, mens resten af landet ikke kan regne med mere end fem cm sne. Nogle steder vil nedbøren også falde som regn, siger Lone Seir, som fortæller, at det allerværste ved vejret i dag bliver temperaturene.

- Det er rigtig, rigtig kold luft, der kommer til os med stor vindstyrke. Temperaturene ligger på 0-4 plusgrader, men vil føles som -10-15 minusgrader på grund af vinden. Det vil være markant koldere end i går (torsdag, red.).

Læs også: