Vi går mod lysere tider, og de første tegn på foråret er her allerede - også selvom det ikke opleves sådan, fortæller DMI

Mange forbinder forår med længere dage, sol, og blomster der springer ud, men det er altså ikke det eneste, der definerer årstiden. I hvert fald ikke, hvis man spørger DMI.

Den 1. marts er årets første officielle forårsdag, men forventer man høj sol og varme temperaturer, bliver man nok slemt skuffet.

»Vejret starter noget ustadigt den næste uges tid, så det bliver hverken en kold eller varm forårstid. Vi kommer ikke til at opleve dagsfrost, men heller ikke tocifrede varmegrader,« siger Jesper Eriksen, der er vagthavende hos DMI.

Ifølge DMI er det vekslende vejr, vi kommer til at opleve det næste stykke tid, meget typisk for dansk forår.

»Forår er karakteriseret ved store udsving i vejret - især først på årstiden,« siger Jesper Eriksen og uddyber:

»Typiske tegn på foråret er, at dagene bliver længere og solen får mere magt, men i starten af foråret er det også ganske normalt med indslag af slud og sne.«

Så selvom vejr med byger, lave temperaturer og blæst er i underkanten af det, mange forbinder med forår, skal man altså ikke være bleg for at fejre forårets komme - i hvert fald ikke, hvis man tror på DMIs definition.

»Når vi tænker forår i marts og april, tænker vi blandende vejrformer med nedbør og også nattefrost,« siger Jesper Eriksen.

Det klassiske forårsvejr, som mange danskere går og længes efter efter en lang og mørk vinter, lader vente på sig lidt endnu. Ifølge DMIs prognoser står vejret nemlig på skyer og nedbør den næste uges tid.