Utroligt men sandt

Vandkamp i badebukser: Her er minus 25 grader!

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

I sne og slud skal børnene ud. Sådan har man tilsyneladende tænkt i den russiske by Barnaul, selvom det var hård frost 2. juledag.

De russiske børnehavepædagoger ser ud til at benytte sig af lidt andre metoder end de danske, der måske er lidt mere emsige. Jakken skal i hvert fald lynes helt op, og ja, børnene skal have visse ligheder med Michelin-manden, inden de bliver lukket ud i danske minusgrader.

Sådan forholder det sig ikke for disse russiske børn i byen Barnaul, der ligger godt 300 km syd for Novosibirsk. Selvom det var minus 25 grader skulle de nemlig ud og have deres daglige motion. Og det foregik altså i badetøj og vandplaskeri, som var det en sommerdag på stranden.

Indbyggerne Barnaul, der er hovedstad i den russiske Altai-region, er kendt for at kaste sig uforfærdet ud i frostvejret iført næsten ingen ting. Den lokale sportsklub, 'Isbjørnene' er ivrige vinterbadere og saver hul i den frosne flod, Ob, for at få deres daglige kuldgysning.

En tur i sauna hjælper dog ofte med til at klare de hårde kuldegrader. En lokal mand har således indrettet en mobil sauna på ladet af en lille firhjulstrukne lastbil, så den kan komme med ud til de sne- og isdækkede skovsøer.

Det læser andre