Måske sker det i morgen – måske om milliarder af år. Men at universet en dag kollapser er der en risiko for, og den risiko er større end hidtil antaget, viser ny forskning.

Måske sker det i morgen – måske om milliarder af år.

Fysikere har længe forudsagt, at universet en dag kan risikere at kollapse. Nu viser nye beregninger, at risikoen for et sådant kollaps er større end hidtil antaget, skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

- Vores nye og mere præcise beregninger når frem til to ting: For det første, at ja, universet vil formentlig kollapse, og for det andet, at det er endnu mere sandsynligt, end de gamle beregninger forudså, siger ph.d.-studerende Jens Frederik Colding Krog fra Syddansk Universitet.

Læs også Videnskab.dk: Britiske medier amok: Der er fundet liv i rummet

Ifølge pressemeddelelsen vil et radikalt skifte i universets kræfter før eller siden betyde enhver lille partikel i universet bliver ekstremt tung – alt lige fra Jordens sandkorn til alle galakser og alle solsystemets planeter vil ifølge Syddansk Universitet blive milliarder af gange tungere end i dag.

Dette vil have fatale konsekvenser, idet den nye masse vil betyde presse alt materiale sammen til en lille tæt og meget varm bold, og universet – som vi kender det – vil holde op med at eksistere, skriver Syddansk Universitet i pressemeddelelsen.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Videnskabsfolk: Der er liv i rummet

NASA viser dig selvlysende planter fra rummet

Universets største struktur er fundet langt væk