Utroligt men sandt

To danske opfindelser blandt årets vildeste

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Bare fordi både computeren, glødelampen og den dybe tallerken allerede er opfundet, ligger alverdens opfindere bestemt ikke på den lade side. Og i år har det ansete amerikanske blad Time Magazine inkluderet hele to danske genier og deres produkter på deres liste over ’Årets 50 vigtigste opfindelser’.

KLIK DIG VIDERE OG SE DE 12 MEST OPSIGTSVÆKKENDE OPFINDELSER I 2011

Den ene er arkitekt Bjarke Ingels’ kombinerede skibakke og forbrændingsanstalt på Amager, der efter planen skal stå færdig i 2016. Og den anden er Fisker Karma – en både laber, hurtig og supermiljøvenlig bil, som den danske designer og opfinder Henrik Fisker har udtænkt.

Og selvom den slags selvfølgelig er både en ære og samtidig fantastisk reklame for begge talentfulde herrer, så kommer placeringen ikke som nogen overraskelse for Henrik Steen Wilkens, der via Nellemann-Koncern har skandinavisk og Benelux-eneret på at sælge bilen, der både tilfredsstiller de motorgale og de miljøvenlige.

- Fisker Karma er baseret på en helt ny tankegang, hvor el-motoren er den drivende kraft. Så jeg kan sagtens forstå deres valg, siger Wilkens, der får de første eksemplarer til salg midt i denne måned.

Læs også: Hvorfor tænkte du ikke på det?
Læs også: Verdens 20 vigtigste opfindelser

Og hos Bjarke Ingels Group – BIG – er man også glad for placeringen.

- Det er et fantastiske udstillingsvindue til resten af verden, lyder det herfra.

Men danskerne er selvfølgelig ikke alene. Time Magazine har udvalgt i alt 50 opfindelser.

KLIK DIG VIDERE OG SE DE 12 MEST OPSIGTSVÆKKENDE OPFINDELSER I 2011

Relaterede

Det læser andre