Utroligt men sandt

Svensk kraniekvinde dømt til behandling

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Det svenske politi rykkede tidligere på året ud til kvindens lejlighed, fordi der var hørt skud derinde fra. Og her stødte de på det makabre fund. Foto: AFP/SWEDISH POLICE

Fem kranier og mere end hundrede skeletdele, det var, hvad svensk politi fandt tidligere på året, da de kom på besøg hos en 37-årig svensk kvinde i Göteborg.

Efterfølgende gik historien om 'kraniekvinden' verden rundt. Blandt andet skulle hun ifølge den svenske avis Aftonbladet have skrevet i et dokument på sin computer, hvordan hun tændte på afdøde mennesker.

- Noget, som jeg gerne vil gøre, er at grave en gammel grav op. Selve handlingen er seksuel, og derefter ville jeg åbne kisten og elske kærlighedsfuld med den mumificerede krop, skulle der stå i dokumentet.

Nu er den svenske kvinde så blevet dømt for at forstyre gravfreden. Straffen blev udmålt til, at den 37-årige skal i behandling og samtidig får en betinget dom på tre år. Hun blev dog erklæret tilregnlig. Det skriver Aftonbladet.

Det svenske politi rykkede tidligere på året ud til kvindens lejlighed, fordi der var hørt skud derinde fra. Og her stødte de på det makabre fund.

Kvinden har dog hele tiden nægtet sig skyldig i nogle af påstandende mod hende. Men nu skal hun altså i behandling for det anklageren i sagen, Kristina Ehrenborg-Staffas, kaldte 'en syg og uetisk interesse for døden'.

Der var dog ikke tilstrækkeligt bevis for, at den 37-årige kvinde havde haft seksuel omgang med kranier eller ligdele, som hun påstod, hun havde købt over internettet, men som politiet mistænkte hende for at have stjålet fra grave.

Relaterede

Det læser andre