Skandalen ruller: Tyroler- verdenen i chok efter afsløring

De tyske musikere i gruppen Kastelruther Spatzen, som i hjemlandet er berømt for glad tyrolermusik, har fået ørerne i maskinen. Det viser sig nemlig, at de ikke selv har indspillet musikken på gruppens mange albummer, og derfor skal Kastelruther Spatzen levere intet mindre end 13 musikpriser tilbage, skriver Reuters.

Manageren for de syv musikere hævder dog, at det er normal praksis, at folkemusikere bruger studiemusikere, når de skal indspille en ny CD. Men den køber gruppens tidligere manager ikke.

- Bandets succes er baseret på et gigantisk fupnummer. De bør give deres Echo-priser tilbage, siger Walter Widemair til avisen Bild med henvisning til den mest prestigefyldte musikerpris i Tyskland.

Den nuværende manager har dog ikke meget respekt for den tidligere – han kunne jo bare selv have stoppet snyderiet, siger han.

Uanset hvor ansvaret ligger, ruller skandalen i den tyske boulevardpresse. Her bliver sagen sammenlignet med popgruppen Milli Vanilli, som hittede i begyndelsen af 1990erne, men som viste sig ikke selv at synge på deres sange. De blev senere tvunget til at tilbagelevere en amerikansk Grammy.

BNB

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

26/08
Privatøkonomi

Spar penge: Få styr på dit boliglån

16/07
Privatøkonomi

Scor en formue: En halv million mere i pension

10/09
Privatøkonomi

Få bankbogen til at svulme

22/08