Har du nogensinde overvejet, hvad de salte pommes frites fra McDonalds egentlig indeholder?

Svaret har tv-værten fra programmet Mythbusters Grant Imahara fundet for dig.

Og skeptikerne som slet ikke tror på, at der er kartofler i, får heldigvis ikke ret. Det hele starter nemlig med en knoldet kartoffel.

På en fabrik i Idaho bliver de lavet til perfekte slanke pommes frites. Og så går en lang proces med to omgange i frituregryden og en masse forskellige tilsætningsstoffer i gang. Alt i alt indeholder McDonalds pommes frites faktisk 14 forskellige ingredienser.

Læs også:

Her er hele ingredienslisten og vejen fra kartoffelmark til burgerrestaurant:

  1. Kartoflerne graves op af marken, køres til fabrikken, bliver vasket, skrællet, blancheret  og skåret ud til de velkendte tynde pommes frites.
  2. Kartoflerne bliver smurt med en sovs som er et mix af blandt andet rapsolie, almindelig sojaolie og hydrolyseret sojaolie, naturlig kød aroma, hydrolyseret hvede og mælk samt citronsyre og stoffet dimethylpolysiloxane, der er en form for silikone. Det bliver tilsat for at olien ikke skal skumme, når kartoflerne bagefter friteres.
  3. Det naturlige sukker dextrose bliver tilsat for at pommes fritterne får den velkendte gyldne farve uanset hvad tid på året, kartoflerne bliver høstet.
  4. Stoffet natrium pyrofosfat bliver tilsat for at sørge for, at pommes fritterne ikke bliver grå.
  5. Til sidst får de en omgang salt og bliver frosset ned, før de køres ud til de lokale McDonalds restauranter.
  6. Inden servering bliver kartoffelstængerne friteret for anden gang i samme oliemix, som de blev smurt med tidligere på fabrikken. Der bliver dog også tilsat stoffet TBHQ, som er et konserveringsmiddel.
  7. Efter en sidste omgang salt bliver pommes fritterne langet over disken i de velkendte røde æsker

Ovenstående opskrift er fra USA, men i Europa bliver McDonalds pommes frites ikke lavet på samme måde.

»I Europa er vores pommes frites fremstillet af hele kartofler. De eneste andre ingredienser er en blanding af uhærdede vegetabilske olier, en smule dextrose og en stabilisator, der hedder dinatriumdiphosphat. De resterende ingredienser og tilsætningsstoffer, der nævnes i artiklen, som fx kødaroma bruger vi ikke i Europa,« oplyser McDonalds Danmark til bt.dk.

Se den danske opskrift her.

Se også: