Du ved nok godt, at rødvin er godt for dit hjerte, som mange undersøgelser har vist. Men der er også syv andre gode grunde til at drikke rødvin.

Det er fredag, og et glas rødvin er ofte en god måde at starte weekenden på. Og ja - der er mange grunde til, at du bare skal gøre det: Træk flasken op og skænk dig et glas.

Dagens.dk og Forbrugsguiden.dk har set nærmere på, hvilke fordele din krop har af rødvinen.

Vægten
Appetitten formindskes, når du drikker rødvin. Desuden kan rødvinen også forhindre fedtceller i at sætte sig på sidebenene. Dét er da en god grund!

Tænderne
Rødvin beskytter dine tænder mod bakterier. På den måde vil mindre plak ophobe sig, og selvom rødvin kan have tendens til at farve tænderne blå, kan det jo bare børstes væk.

Fordøjelsen
Skadelige kemikalier kan bremses, inden de når tarmsystemet, når du drikker vin til maden. Desuden kan vinen få din mave til at slappe af, når du spiser, fordi den frigiver nitrogenoxid. Det giver en bedre fordøjelse.

Knoglerne
Den rette mængde vin kan give stærkere knogler. Dette er især påvist hos postmenupausale kvinder, altså kvinder i 'overgangsalderen'. Men pas på! For et overforbrug har den modsatte effekt, skriver Dagens.dk.

Sygdomme
Det høje indhold af antioxidantrige polyfenoler i rødvin kan hæmme formeringen af vira i dit system. Så et glas eller to om dagen kan mindske risikoen for influenza og 'snotnæse'.

Kræft
De samme stoffer i rødvinen, som kan hæmme influenza og forkølelse, kan også have kræftbekæmpende egenskaber.

Forlænger dit liv
Alle disse grunde kan være med til at forlænge dit liv. Bedre knogler, bedre fordøjelse, mindre risiko for kræft og så videre. Men rødvinen kan også gavne kolesteroltallet, forhindre demens og forbedre lungefunktionen.

Så hvis du er på vej hjem for at åbne en øl, så overvej lige en ekstra gang, om ikke du skal forbi supermarkedet og købe en flaske vin i stedet.