____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Vi har Jorden lidt længere til låns, end forskere hidtil har troet. Mindst 1.750 millioner år ekstra er Jorden beboelig.

Det viser en rapport, der netop er blevet offentliggjort i magasinet Astrobiology, skriver The Times.

Forskere ved East Anglia-universitetet i England har regnet på, hvor længe vores blå planet har en såkaldt beboelig zone, altså, hvor længe der er flydende vand og temperaturer på under 50 grader på planeten. Forholdene afgøres af Solen, som udvider sig i takt med, at den bruger af sine brintreserver, forklarer The Independent.Se billederne: Her er vores flotte univers: Se billederne fra NASAs arkiver

- Om cirka 1.750 millioner år vil det være umulig at have menneskeligt liv på Jorden. På det tidspunkt vil Solen være vokset så meget, at temperaturene bliver for høje og verdenshavene vil være fordampet, forklarer forskningsleder Andrew Rushby over for den engelske avis.

Forskningen skal blandt andet bruges til at finde en standardmodel for, hvor længe der kan have eksisteret liv på planeter, som vi ved meget lidt om.

For vores planets vedkommende, har det allerede været mulig med liv i 4.500 millioner år, og vi ved derfor, at det har taget 4.500 millioner i en beboelig zone at udvikle intelligent liv på Jorden.

Se NASA-billederne fra Mars

- Med disse tal kan vi se på den evolution, som vi har haft på Jorden. Hvis vi skal finde liv på andre planeter, bør vi lede efter planeter, som har været lige så længe i beboelig zone som os, siger Andrew Rushby til The Times.

Der er dog kun tale om en teoretisk mulighed for at overleve på Jorden i ekstra 1.750 millioner år. For ifølge forskerne reducerer klimaændringerne kraftigt muligheden for, at der findes en beboelig zone så længe.

- Det vil selvfølgelig være umulig med menneskelig liv på jorden længe før det. Det er de menneskeskabte klimaændringer med til at fremskynde, udtaler Andrew Rushby.