Mennesket er primært monogamt, hvilket betyder, vi ofte kun har sex med den samme partner, men det har haft en direkte konsekvens for mandens penis, viser nyt studie.

For to millioner år siden havde mænd sex med mange forskellige kvinder og i meget længere tid for at sikre sig, at deres gener blev videreført. Men den kulturelle udvikling har medført, at vi primært er blevet monogame, og det har direkte betydning for udviklingen af mandens penis, viser et britisk studie ifølge Daily Star.

For den mandlige penis havde tidligere en penisknogle, og dens størrelse svarede til, hvor meget man havde sex. Jo længere penisknoglen var, jo mere sex havde man.

Men menneskets penis har slet ingen knogle i modsætning til, da vi var polyamourøse, viser studiet. Da vi blev monogame, begyndte vi at have langt mindre sex, og derfor forsvandt den. Her har man set på forskellige primater og længden af deres penisknogler.

Studiet viser, at jo mere sex, dyrene har, jo længere er knoglen. For eksempel har de mere seksuelt aktive aberacer en penisknogle. Gorillaer har en penisknogle på næsten fire centimeter, mens længden på chimpansernes er på størrelse med en fingernegl.

Den mandlige penis er dog længere end gorillaens.