Koalaen er en truet dyreart, som vi skal passe på. I den sydøstlige del af Queensland i Australien er antallet af koalabjørne faktisk faldet med 80 procent på mindre end 2 årtier.

Men måske har et nyt studie en løsning, der kan redde koalabjørnene i netop dette område. Det skriver Los Angeles Times ifølge Videnskab.dk.
http://videnskab.dk/naturvidenskab/forskere-til-australiere-stil-paa-uret-og-red-koalabjoernene

Koalabjørnene er mest aktive omkring og lige efter skumringstid. Det er derfor også på denne tid af dagen, at de hovedsageligt krydser de veje, hvor der kører biler.

Læs også på Videnskab.dk: Top 5: Se de vildeste dyre-penisser

Et af de helt store problemer er, at mange af koalaerne bliver kørt ned af biler, der kører igennem det område, hvor koalaerne lever.

Forskerne fra University of Queensland mener derfor, at mange af koalabjørnene kan reddes, hvis man indfører det, de kalder DaylightSaving Time (DST).

DST betyder i virkeligheden bare, at urene bliver sat en time frem i forhold til standard-tid i sommermånederne, og at de sættes tilbage igen i efteråret. Ligesom vi sætter vores ure efter henholdsvis sommertid og vintertid i Danmark.

Læs også på Videnskab.dk: Nååhr! Storøjet, nuttet blæksprutte charmerer forskere

Forskerne fandt, at der var flest biler på vejen mellem kl. 7 og 8 om morgenen og igen mellem kl. 15 og kl. 18.

De satte så sattelitter på koalabjørnene for at måle, hvornår de var mest aktive. Det viste sig, at deres aktivitet var på højdepunktet sen eftermiddag og tidlig aften. Det faldt altså sammen med det tidspunkt, hvor der var flest biler.

Og det viste sig da også, at de fleste trafikuheld, der involverede koalaerne, skete i de første mørke timer - om sommeren lidt efter kl 17 og om vinteren omkring kl 19.

Læs også på Videnskab.dk: Forsker advarer: Der er farlige orm i din fisk

Studiet viser dermes, at hvis man giver bilisterne en ekstra times dagslys om aftenen, kan man reducere antallet af ulykker, hvor koalabjørne er involveret, med 8,1-8,6 procent.

Forskerne understreger dog, at resultaterne kun gælder for netop dette område, da forholdene kan være anderledes i andre områder.

Studiet et udgivet i tidsskriftet Biology Letters.

Andre artikler på Videnskab.dk:
10 myter om vitaminpiller

Derfor skal du ikke snave med din hund

Er cola godt mod dårlig mave?