20-årige Aurelien Hayman, studerende fra Cardiff i Wales, kan huske hver en detalje fra sit eget liv. Spørg ham om hvad han fik til middag, eller hvordan vejret var på en hvilken som helst dag i hans liv, og han afleverer det rigtige svar på sekunder.

Aurelien har hyperthymesia, det vil sige, at han har en ekstrem fotografisk hukommelse. Han tilhører dog en særlig eksklusiv undergruppe med en ekstrem selvbiografisk hukommelse. Det har han kun til fælles med en håndfuld mennesker i hele verden.

- Det er ikke noget, som jeg har fundet ud af fra den ene dag til den anden. Men da jeg var 14, opdagede jeg, at jeg var ret god til at huske ting, som var sket nogle år før, fortæller han til flere britiske medier.

Spørger man for eksempel Aurelien om vejret en tilfældig dato, 1. oktober 2006, svarer han straks, at det var en søndag, der var overskyet, han lyttede til sangen »When You Were Young« med The Killers, og han inviterede en pige ud, men fik afslag.

Og ikke nok med det. Han husker også, at han dagen før, om lørdagen, var iført en blå T-shirt, og at han mødtes med den pige, som senere afviste ham, og at der om torsdagen i den uge var en strømafbrydelse i hans hjem.

Når vi normalt skal huske noget, der ligger længere tilbage, benytter vi den højre frontallap i hjernen. Det gør Hayman også, men hans langtidshukommelse er langt stærkere, fordi han også bruger den venstre frontallap og områder bagest i hjernen.

- Jeg bruger ikke nogen bestemt metode eller teknik. Jeg er ikke selv klar over de ting, som jeg senere husker. Det er nærmest som at kigge ind i et fyldt skab og så lynhurtigt hive det frem, som man skal bruge, siger han.

Hans hukommelse er generelt god, men kun ekstraordinær, når det gælder selvbiografiske minder.

- Jeg tror ikke, at jeg kommer langt med den, hvis jeg skal lave en opgave på universitet, siger waliseren.