Tøjgiganten H&M synes ikke, at rigtig levende kvinder er smukke nok til at vise deres tøj frem. Derfor har de skabt perfekte modeller ved hjælp af et computerprogram.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Har du også svært ved at få din krop til at ligne en fotomodels, så er det ikke så mærkeligt. Det har modellerne nemlig også!

I hvert fald er ingen mannequin tilsyneladende perfekt nok til at vise tøjgiganten H&Ms tøj frem. Derfor har virksomheden nu skabt sine egne modeller på computer.  

I den nyeste undertøjsserie fra tøjkæden viser forskellige kvinder trusser og bikinier, men kvindernes kroppe er påfaldende ens, og de findes da heller ikke i virkeligheden. H&M har simpelthen selv skabt modellernes kroppe i en computer og sat forskellige kvinders ansigter på.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


SE DE SJOVE BILLEDER: Når det går galt i reklamer

- Det er ikke en rigtig krop. Den er helt virtuel og skabt i en computer. Vi tager et billede af tøjet på en dukke, som dem, der står i butikkerne, og så får kroppen et menneskeansigt på ved hjælp af et computerprogram, siger pressetalsmand i H&M, Håcan Andersson til den svenske avis, Aftonbladet.

Afsløringen har skabt voldsom debat i både Norge og Sverige.
 
- Det her illustrerer meget godt, hvilke skyhøje æstetiske krav, der stilles til kvindekroppen. Kravene er så store, at H&M ikke kan finde en model, som har både krop og ansigt, der er godt nok til at kunne sælge deres bikinier, siger Helle Vaagland, programleder på NRK til den norske avis VG.

SE BILLEDERNE: Når det går galt i reklamer

Den svenske kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth er tidligere bestyrelsesmedlem i den svenske støtteforening for Anorexi og Bulimi-ramte. Først på året opfordrede hun i et debatartikel til at forbrugerne boykotter sygelige skønhedsidealer.

- Desuden har modebranchen et ansvar for, hvilke idealer de vælger at skabe og forstærke, siger hun til Aftonbladet. 

SE BILLEDERNE: Supermodellerne - sådan så de ud da de begyndte

H&M afviser kritikken.

 - Det handler ikke om ideal eller om at vise en perfekt krop. Vi gør det her for at kunne vise vores tøj. Det gør vi på alle  beklædningsdele. Ikke bare undertøj, og det gælder både dame- og herretøj, forsikrer pressemanden Håcan Andersson.